Een nieuw begin voor de oude dag

Wonen in hartje Waalwijk

een-nieuw-begin-voor-de-oude-dag

Schoolgebouw de Walewyc-Mavo in het hartje van Waalwijk heeft plaatsgemaakt voor een prachtig nieuwbouwcomplex met 80 luxe appartementen. De heren Elshout en Roestenberg zijn beiden trotse eigenaar van een appartement. Tussen het uitpakken van de verhuisdozen door dronk ik samen met hen een kop koffie. Het bezoek leverde prachtige verhalen op over vroeger, maar de heren kijken ook graag vooruit op het woonplezier dat ze hier gaan beleven met hun kinderen en kleinkinderen.

Adembenemend uitzicht
‘De Walewyc’ bestaat uit twee gebouwen van elk vijf woonlagen met 60 vrije sector huurwoningen en 20 koopwoningen gelegen in een groene omgeving. De heer Roestenberg woont met zijn vrouw in een royaal penthouse dat mooi uitzicht biedt over Waalwijk en de gezichtsbepalende ronde, koperen koepels van de rooms-katholieke Sint Jan de Doper kerk. De heer Elshout en zijn vrouw wonen, een verdieping lager, in hetzelfde blok in een fraaie, moderne nieuwbouwwoning.

Het beste van twee werelden
Wie in de Walewyc woont, heeft het getroffen. De heren zijn het er unaniem over eens dat het een aanwinst is voor de stad. ‘Het complex biedt het beste van twee werelden. Door de parkachtige omgeving en de mooie monumentale bomen aan de Wilhelminastraat en Beatrixstraat zitten we midden in het groen en kunnen we genieten van de rust. Als we de deur van het balkon openen, beleven we de dynamiek van de binnenstad.’ Wat de locatie ook bijzonder maakt, is dat het grenst aan theater de Leest. Als fervent theaterliefhebber heeft de heer Elshout ook direct een aantal kaarten gekocht voor voorstellingen van het seizoen 2018-2019. ‘Wat ook heel prettig is, is dat op zeer korte afstand zich het busstation bevindt. Binnen een half uur staan we midden in ’s-Hertogenbosch en Tilburg, dat maakt ons vele malen mobieler. Wij komen nog uit de tijd waarin het één hele dag duurde om naar de andere kant van het land te gaan,’ grappen de mannen.

Hechte ‘buurt’
De kopers van de appartementen hebben elkaar op meerdere momenten voor de oplevering ontmoet. De bewoners vormen samen een mooie mix, wat zorgt voor levendigheid in het complex. In korte tijd is het dan ook een hechte ‘buurt’ geworden. ‘We lopen de deur bij elkaar niet plat, maar gaan goed met elkaar om en houden een oogje in het zeil’.

Genieten van de oude dag
De heren kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. Op de vraag of ze al aanpassingen in hun appartement hebben laten verrichten, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen, antwoorden ze nagenoeg tegelijk ‘daar zijn we te jong voor. Wij staan nog midden in het leven.’ Wel hebben zowel de heer Elshout als de heer Roestenberg ervoor gezorgd dat hun badkamer rolstoeltoegankelijk is. Ze hopen beiden nog heel lang van hun oude dag te kunnen genieten in de Walewyc.

Meer dan bouwen