Een thuis voor reizigers op voormalig Kauwgomballenfabriek terrein Amsterdam

“Mensen die vaak onderweg en weinig thuis zijn, vinden het fijn als hun verblijf minder standaard maar juist huiselijk is.”

een-thuis-voor-reizigers-op-voormalig-kauwgomballenfabriek-terrein-amsterdam

Op het creatieve Kauwgomballenfabriek-terrein ontwikkelen en realiseren we, in samenwerking met Lingotto, het achtste Postillion Hotel van Nederland. Het bijbehorende Postillion Convention Centre is al in gebruik. We gaan in gesprek met Thijs Merks, commissaris bij Postillion Hotels en verantwoordelijke voor development.

Stukje geschiedenis

“Postiljon is van oorsprong een oud Nederlands merk, vertelt Thijs. In 1998 is ze overgenomen door Mercure Hotels. Gelukkig was er in 2009 de mogelijkheid om Postillion Hotels weer als zelfstandig merk in de markt te zetten. Sinds die periode ben ik bij Postillion betrokken. Eerst als algemeen directeur, maar nu richt ik mij meer op de ontwikkeling van de organisatie en het vestigen van nieuwe locaties.”

Een spannende locatie die inspireert

De achtste vestiging van Postillion wordt gerealiseerd op het Kauwgomballenfabriek-terrein in Amsterdam. “Een spannend gebied, zeer centraal gelegen. Je bent vanaf hier zo in het centrum met de fiets. Ook de uitvalswegen zijn goed. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het hotel goed bereikbaar. En dat is voor ons concept, waar  vergaderen een hoofdrol speelt, erg belangrijk.

Op de vraag wat er zo bijzonder is aan het Kauwgomballenfabriek-terrein, antwoordt Thijs: “Hier hebben zich voornamelijk Amsterdamse start-ups uit het creatieve circuit gevestigd en dat past ons wel. Hotellerie is natuurlijk een vrij traditionele bedrijfstak, maar wij proberen dat anders te doen. We worden hier zelf ook geïnspireerd en dat zie je terug.”

Een wereldprimeur

Thijs vervolgt: “We zijn straks het eerste hotel ter wereld waarbij het besturen van de kamer via spraak gaat. De gordijnen, de lichten, alles is via spraakherkenning. Hiermee hebben we een primeur en dat is heel gaaf! Ook sfeer is een belangrijk onderdeel. Waar de trend eerst koud en standaard was, proberen we echt iets toe te voegen. Dat kun je zien aan het gebruik van hoogwaardig materiaal, kleurgebruik en decoratie. Een klein voorbeeld is de magneetwand met klompjes en molentjes waar je je eigen notities kwijt kan, maar ook de hotelinformatie terugvind. Met dit soort aanpassingen is het al mogelijk om meer een thuisgevoel te creëren.”

Groene verbinding

De congreslocatie en het hotel bevinden zich op hetzelfde terrein, maar niet in hetzelfde pand. Samen met Concrete Architecten is er gekeken naar een manier om die twee te verbinden. “Het materiaal en meubilair lopen door van binnen naar buiten. De sfeer en beleving sluiten hiermee op elkaar aan, legt Thijs uit. De terrastuin, waar mensen fijn naar buiten kunnen, vormt straks het verbindende element. Met veel glas geeft dat een bijzonder effect. Een detail zijn de ronde koepels die refereren naar de locatie. We zijn telkens op zoek naar een balans tussen efficiency en design.”

Grootse plannen

En wat brengt de toekomst? “Natuurlijk willen we graag uitbreiden. Wellicht een tweede vestiging in Amsterdam, een vestiging in Den Haag of Rotterdam. We hebben geen haast, maar er liggen mooie plannen. We richten ons voornamelijk op de grote steden, omdat onze doelgroep zich hier bevindt. Met deze achtste locatie laten we zien dat we ons op het kruispunt van de wereld bevinden!”

Meer over Postillion Hotel

We ontwikkelen en realiseren Postillion in samenwerking met Lingotto naar het bijzondere ontwerp van architect Concrete. Het hotel biedt ruimte aan 252 kamers en 13 vergaderruimtes. We realiseerden al eerder het nabij gelegen Postillion Convention Centre; een congresgebouw met meerdere congreszalen. Dit congresgebouw is al in gebruik. Meer weten en lezen? Kijk voor meer informatie op de projectpagina.

“We zijn straks het eerste hotel ter wereld waarbij het besturen van de kamer via spraak gaat. Dat is heel gaaf!”

Thijs Merks
Commissaris en verantwoordelijke development, Postillion Hotels

Meer dan bouwen