Energieneutraal woonzorgcentrum in Ermelo niet ver weg meer

Vier jaar geleden werd er over gedroomd, nu is het Oranjepark niet ver weg meer. Vrijdag 14 september werd de bouw officieel gestart.

energieneutraal-woonzorgcentrum-in-ermelo-niet-ver-weg-meer

Het Oranjepark: een buurtgemeenschap in het hart van Ermelo, waar mensen wonen die er bewust voor kiezen er voor elkaar te zijn. Een moderne wijk in een bosrijke omgeving, in het dorpshart van Ermelo. Volledig energieneutraal en toekomstbestendig. Deze droom wordt nu stukje bij beetje waarheid. Vrijdag 14 september is fase 1, de bouw van een nieuwe woonzorglocatie aan de Sparrenlaan in Ermelo, feestelijk gestart.

Hoewel het nog te vroeg is de eerste steen te leggen, werd deze al wel overhandigd aan Margreeth Kasper de Kroon, bestuurder van de Zorggroep. Niemand minder dan mevrouw Ansink, de oudste bewoner van De Dillenburg en Gijsje van Diest, ook woonachtig op de Dillenburg en zelfs gewerkt op een oude locatie, kwamen de eerste steen in een kruiwagen brengen. “Hier zien wij om naar elkaar” staat erin gegraveerd. Want dat is precies waar het Oranjepark voor staat!

Omdat het Oranjepark een belangrijke plek wordt voor heel Ermelo, waren ook de scholieren van de Ermelose Beatrixschool aanwezig. Met confettikanonnen luidden de leerlingen van groep 8 de bouw officieel in. Daarna gingen zij onder begeleiding van kunstenaars van het Ermelose kunstcollectief StEK aan de slag met een kunstwerk dat uiteindelijk in De Kamer van de Buurt in het Oranjepark komt te hangen.

Bekijk hier hoe het Oranjepark eruit komt te zien.

   

Meer dan bouwen