Enthousiaste kinderstemmen op Lintvelderbrink 

Maatschappelijk impact

Nieuws

Eibergen

Enschede

16:53

25-04-2024

Afgelopen donderdag was een bijzondere dag voor zeven kinderen van basisschool De Windroos uit Enschede. Onder de noemer Bliksemstage kwamen zij een kijkje nemen bij ons renovatieproject Lintveldebrink. Hier renoveren we – in opdracht van woningcorporatie Domijn – momenteel 200 woningen.  

Plezier en educatie centraal 
Na het treffen van de nodige veiligheidsmaatregelen, de voorstelronde en nadere kennismaking was het tijd voor het echte werk. De kinderen mochten aan de slag met de vraag welke bouw gerelateerde beroepen ze kennen. Tijdens de daaropvolgende rondleiding door de flat mochten ze kijken of ze deze beroepen ook herkenden. Het uitzicht vanaf de 10e verdieping over Enschede en als klap op de vuurpijl een bezoek aan de geheime 11e verdieping – om de nieuwe woonruimte voor vleermuizen te bekijken – maakte de rondleiding compleet.  


Joost Mos

Projectleider Renovatie en Transformatie

“Samen met Domijn hebben we een programma samengesteld passend bij de belevingswereld van de kinderen. Na de rondleiding zijn we samen aan de slag gegaan met het in elkaar zetten van gereedschapskisten en mochten ze op de iPad van onze uitvoerder Piet-Hein een heuse veiligheidsinspectie uitvoeren. Hoewel het soms best een beetje spannend was voor sommige kinderen, deden ze allemaal enthousiast mee. Voor die blije gezichten doen we het, he?!” 

Over JINC Bliksemstage 
Tijdens een Bliksemstage op locatie bezoeken kinderen van de basisschool en het vmbo een bedrijf voor een kennismaking met een aantal beroepen. Ze steken de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang echt ervaring op. Op deze manier ervaren ze hoe het is om bij een bedrijf te werken en weten ze beter wat ze leuk vinden. Net als Van Wijnen en Domijn ook een waardevolle bijdrage leveren aan één of meerdere initiatieven van JINC? Meer informatie vind je hier.