Feestelijke opening De Blauwe Loper in Maastricht

Geen categorie

Maastricht

14:17

25-06-2024

Op donderdagavond 13 juni werd De Blauwe Loper in Maastricht op feestelijke wijze geopend. Hier heeft Van Wijnen in samenwerking met woningstichting Servatius 135 appartementen gerealiseerd. Om het thuisgevoel voor zowel oude als nieuwe bewoners te waarborgen, mochten zij meedenken over de inrichting van hun wijk.

De bewoners kozen ervoor om ontmoeting centraal te zetten en om dit te benadrukken, heeft de nieuwe gemeenschappelijke ruimte de naam ‘De Binnenloper’ gekregen. Een naam die door de bewoners is bedacht en op 13 juni werd onthuld door Peet Lemmens (voorzitter buurtnetwerk), Leon Breukers (directeur-bestuurder Servatius), Michael Theuns (gedeputeerde Provincie Limburg) en Patrick Ubags (directeur Van Wijnen Sittard).

Buurtpark

Het buurtpark is samen met de bewoners ontworpen als een ruimte voor ontmoeting en beweging in het groen. Zo zijn er een wadi, stepping stones, een pomp met waterloopje voor de kinderen en een ontmoetingsplek centraal in het park gecreëerd. Ook de geliefde vijgenboom, waar bewoners velen herinneringen aan hebben, is behouden. Onder deze vijgenboom is door de kinderen van de buurt samen met wethouder Manon Fokke een tijdscapsule ingegraven. Hierin zitten foto’s van toen en nu, verhalen en (strip)tekeningen van kinderen. Bekijk in de video hieronder hoe de opening werd ervaren.

Avond van de buren

Het buurtnetwerk organiseerde samen met Trajekt de ‘avond van de buren’. Zo vonden er tijdens de feestelijke opening allerlei activiteiten plaats en genoten buurtbewoners van een hapje en drankje. De kinderen konden zichzelf laten schminken en voor de volwassen bewoners werden diverse workshops georganiseerd, zoals vlinderdoosjes maken, lino snijden en levensboom schilderen.

Buurtbewoners De Blauwe Loper

De Blauwe Loper

De Blauwe Loper zorgt voor een nieuwe fiets- en wandelverbinding, tussen de buurten Trichterveld, Mariaberg en Blauwdorp. De Blauwe Loper is tevens een nieuwe verbinding naar de binnenstad. Op deze manier worden niet alleen de bewoners van Mariaberg verbonden, maar is er ook verbinding met de buurten daar omheen