Bouw nieuwe woningen Appelhoek in Alphen feestelijk van start

Nieuws

Alphen

15:41

24-06-2024

Afgelopen donderdag was een bijzonder moment voor de kopers van 22 nieuwbouwwoningen in Alphen. Samen met Wethouder Marieke van den Boom-Witzel van gemeente West Maas en Waal en Herman Boer, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid, gaven zij het officiële startschot voor de bouw van de woningen.

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats van Appelhoek. Als symbolische start van de bouw werd een bouwhekdoek onthuld met daarop de foto’s van de toekomstige bewoners afgebeeld. Zo kunnen omwonenden alvast ‘kennismaken’ met hun nieuwe buren, die er dit najaar komen te wonen.

Fijn Wonen

In totaal worden er 26 woningen gebouwd binnen project Appelhoek, waarvan 4 op zelfbouwkavels. De overige 22 woningen zijn Fijn Wonen-woningen afkomstig uit de woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen. In deze fabriek worden de woningen op industriële wijze geproduceerd, waarna ze op locatie in elkaar worden gezet. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk ingekort. De nieuwe bewoners kunnen dit najaar hun nieuwe woningen al betrekken.

Viering start bouw Appelhoek

Zelf de buurt ontwerpen

Het nieuwbouwproject Appelhoek is uniek in zijn soort. Doordat er bij de Fijn Wonen-woningen veel variatie mogelijk is, hebben kopers de kans gehad om hun eigen buurt mede te ontwerpen. De fabriek biedt namelijk volop keuzemogelijkheden als het om het exterieur van de woningen gaat. Kopers konden in diverse workshops, onder leiding van de architect en ontwikkelaar, invloed uitoefenen op het ontwerp. Bewoners hadden o.a. de mogelijkheid om samen hun gevels te ontwerpen en een keuze te maken in de kleur van de dakpannen, kozijnen en gevelstenen. Ook kon elke koper naar eigen keuze nog specials toevoegen aan de woning. Op deze manier is elke woning anders en konden de kopers samen de uitstraling van de straat bepalen.