Start bouw Dorpshoeve in Steenbrugge Deventer

Wonen

Deventer

13:07

25-04-2024

Op woensdag 24 april 2024 is de start bouw gevierd van 31 eengezinswoningen in Dorpshoeve in de nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer. Wethouder Rob de Geest (Wonen) van de gemeente Deventer gaf samen met Alec Brinton, een van de toekomstige bewoners, het feestelijke startsein voor de bouw. Deze handeling bestond uit het leggen van de laatste vloerplaat van een van de woningen. Aansluitend sloegen alle bewoners een piketpaaltje op de plek van hun nieuwe huis. Daarnaast was er voor de bewoners de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten en samen te proosten op een voorspoedige bouw.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt deze nieuwe woningen in Steenbrugge. De huizen komen aan de groene bosrand van Steenbrugge en kennen een grote variatie aan woningtypen met allemaal een karakteristieke architectuur. Er komen 22 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning. Later dit jaar start Van Wijnen met de bouw van nog 167 nieuwe woningen in Steenbrugge.

drone_steenbrugge_dorpshoeve
Van_Wijnen_start_bouw_Steenbrugge

Voorspoedige bouwcijfers voor Deventer

Wethouder Rob de Geest is blij met de start bouw ‘Deze week bleek uit een onderzoek van het CBS dat Deventer in oost-Nederland het beste scoort als het gaat om het aantal huizen tussen de fases ‘bouwvergunning afgegeven’ en ‘woning opgeleverd’. Met Dorpshoeve laten we wederom zien dat we zo goed kunnen scoren, mede dankzij de samenwerking met partijen als Van Wijnen, woningcorporaties, bouwers en ontwikkelaars. Maar wat belangrijker is: een grote groep inwoners komt hier te wonen in 31 nieuwbouwwoningen die prachtig en prettig zijn.’

Steenbrugge_Deventer

Wonen aan de bosrand

Toekomstige bewoner Alec Brinton (32) kan niet wachten totdat de huizen straks klaar zijn. ‘Ik kijk ernaar uit om hier samen met mijn vrouw en kind te wonen naast het bos.’ Buurtontwikkelaar Michiel Schaafsma van Van Wijnen is ook enthousiast. ‘De nieuwbouwwijk Steenbrugge is een geliefde en populaire nieuwbouwwijk in Deventer. De mensen wonen hier in een natuurlijke omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik.’

Zo zien de woningen er straks uit

Impressie_dorpshoeve_steenbrugge
Dorpshoeve-Steenbrugge-Deventer-vogelvlucht-impressie
Steenbrugge_Deventer

Steenbrugge: een nieuwbouwwijk met het gevoel van een dorp

Aan de rand van Deventer groeit buurtje voor buurtje de nieuwbouwwijk Steenbrugge met in totaal zo’n 1200 nieuwe woningen waarvan het merendeel door Van Wijnen wordt ontwikkeld en gebouwd. We maken hier samen een buurt waar mensen zich thuis kunnen voelen.