Forse uitbreiding Campus Diemen Zuid van start

In opdracht van Greystar en in goed overleg met de gemeente Diemen ontwikkelen wij de uitbreiding van de campus. Het gaat om 78 studentenwoningen en 696 appartementen voor young professionals: een mix van studio’s en tweekamerappartementen variërend van zo’n 25 tot 50 vierkante meter.

forse-uitbreiding-campus-diemen-zuid-van-start

Met het slaan van de eerste paal heeft wethouder Lex Scholten van Diemen samen met Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen vrijdag 17 november 2017 het startschot gegeven voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid. In opdracht van Greystar ontwikkelen en realiseren wij hier 774 appartementen, commerciële ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

Een mooie, levendige toevoeging

Lex Scholten, wethouder van Diemen, sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst. Hij is positief over de uitbreiding van de populaire campus: “Met veel partijen werken we hard aan de nieuwe aantrekkelijke woonwijk in Diemen Zuid. De uitbreiding van de campus is een mooie, levendige toevoeging aan Diemen. Het is een perfecte locatie om te voorzien in de grote vraag van jonge woningzoekenden naar een betaalbare woning.”

Uitbreiding campus met 774 appartementen

In opdracht van Greystar en in goed overleg met de gemeente Diemen ontwikkelen wij de uitbreiding van de campus. OZ architecten tekende het ontwerp van de 774 woningen. Het gaat om 78 studentenwoningen en 696 appartementen voor young professionals: een mix van studio’s en tweekamerappartementen variërend van zo’n 25 tot 50 vierkante meter.

Soepel voortraject

Edwin van den Berg, directievoorzitter van Van Wijnen blikte terug op een soepel voortraject: “De uitbreiding van de campus is een mooi vervolg op onze eerdere samenwerking met gemeente Diemen in dit gebied. We zetten graag opnieuw onze expertise op het gebied van studentenhuisvesting in om voor de toekomstige bewoners hier een aantrekkelijke en fijne woonplek te kunnen maken.”

Gewilde leefomgeving voor studenten en young professionals

“Deze uitbreiding toont dat we met een sterk team in korte tijd tot een hoogwaardig resultaat kunnen komen voor de bewoners”, voegde Senior Investment Director Eelko Korteweg van Greystar toe. “Faciliteiten zoals een 24/7 bemenste receptie, social lounge, game room, flexwerkplekken, vergaderruimten, kookstudio, wasserette, bioscoop, binnentuin en dakterras maken Campus Diemen Zuid een gewilde leefomgeving voor studenten en young professionals.”

Op de hoogte blijven over het project? Bekijk de projectpagina.

Meer dan bouwen