Gasloos wonen aan Havenkade Dronten

Havenkade Dronten: voorheen bepaalden graansilo’s er het kadebeeld, straks staan er gloednieuwe huur- en koopwoningen. De komende jaren ontwikkelt de locatie zich tot een veelzijdig gebied met ruimte voor wonen, werken en recreëren.

gasloos-wonen-aan-havenkade-dronten

Groen licht

Nina Nomden, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad, onthulde op 31 mei het bouwbord van Havenkade Dronten. Dit deed zij samen met Peter Hutten, regiodirecteur Van Wijnen Noord en twee vertegenwoordigers van gemeente Dronten: projectwethouder Hanzekwartier Ton van Amerongen en directeur Ruimtelijk Domein en Dienstverlening Berto Smit. Na de presentatie van het bouwbord ondertekenden zij de overeenkomst. Daarmee krijgt de bouw van 145 woningen in Havenkade Dronten groen licht. De verwachting is dat de eerste bewoners in 2020 hun nieuwe huis kunnen betrekken.

Wethouder Van Amerongen: ‘Na de realisatie van het station en de onderwijsomgeving is de bouw van 145 woningen aan de haven een mooie vervolgstap. Voor een groot deel uitkijkend over het water, en passend bij onze ambitie om in heel Dronten gasloos te gaan bouwen.’

Wonen in het huis van de toekomst

Projectcoördinator Piet van Slochteren: “Havenkade wordt een duurzame buurt. De wijk is ruim opgezet met veel groen en water in de directe omgeving. Extra bijzonder is dat de woningen geen gasaansluiting krijgen. Van koken tot douchen en het huis verwarmen. Alles gaat straks elektrisch in Havenkade Dronten.”

Thuis op de kade

Havenkade bevindt zich in het Hanzekwartier: het gebied tussen het centrum en het NS-station. Watersporters kunnen hun hart ophalen in nieuwbouwproject Havenkade Dronten. Een ligplaats voor een boot direct naast of nabij de woning behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer over dit project op de projectwebsite.

Meer dan bouwen