Gasloze nieuwbouwwijk Deventer komt uit de steigers

Kernwaarden bij de ontwikkeling van het dorp zijn Duurzaamheid, Geborgenheid en Trots

gasloze-nieuwbouwwijk-deventer-komt-uit-de-steigers

Op dit moment wordt aan de noordkant van Deventer de gloednieuwe wijk Steenbrugge met 1.200 nieuwe woningen in hoog tempo ontwikkeld en gebouwd. De eerste bewoners nemen op dit moment hun intrek in hun nieuwe energiezuinige koop- of huurwoning. Deze gezinswijk, in de sfeer van een oud-Sallands dorp, moet het toonbeeld worden van toekomstbestendig wonen worden en is volledig aardgasloos. 

Het duurzame karakter van de nieuwbouwwijk wordt versterkt door de aanbreng van groene hagen. Om de auto’s zoveel mogelijk uit het straatbeeld te weren komen er zogenoemde achterstraten of binnenhofjes. Om verdroging tegen te gaan wordt het regenwater deels geïnfiltreerd op de eigen kavels van de woningen. Voor het overige deel wordt regenwater bovengronds afgevoerd naar de wadi’s aan de rand van het dorp. Er wordt dus geen apart regenwaterriool aangebracht.

De komende jaren groeit Steenbrugge uit tot een wijk met circa 1.200 woningen. Wij ontwikkelen en bouwen mee aan deze duurzame wijk, samen met andere partners. In de eerste fase hebben we voor woonbedrijf Ieder1 en voor BPD in totaal 230 huur- en koopwoningen gerealiseerd.

Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of hier wonen?

Ga naar: https://wonen-steenbrugge.nl/

Meer dan bouwen