Gebouw Atlas TU/e wint Dirk Roosenburgprijs 2019!

Geen categorie

Eindhoven

09:45

28-10-2019

Gebouw Atlas, de renovatie van het hoofdgebouw van de TU/e Campus, heeft de Dirk Roosenburgprijs 2019 gewonnen. De publieksprijs is ook voor Atlas. De tweejaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Eindhoven is op vrijdag 25 oktober uitgereikt door wethouder Yasin Torunoglu in het NatLab.

Volgens de jury kenmerkt het project zich door een heldere en krachtige architectuur die het verleden respecteert en tot voorbeeld neemt, maar die tegelijk eigen en vernieuwend is. Bovendien is het onderwijsgebouw niet alleen een inspirerend toonbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het is ook een visitekaartje voor de campus en de hele stad.

Dirk Roosenburgprijs

Elke twee jaar reikt het Eindhovense college van B&W de Dirk Roosenburgprijs uit. Dit is een ontwerp- en architectuurprijs voor een project dat in de gemeente Eindhoven is opgeleverd. De prijs wil bijdragen aan een maatschappelijke discussie over het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. De nominatiecommissie kijkt niet alleen naar de kwaliteit van het ontwerp. Ook telt mee hoe het ontwerp bijdraagt aan de beleving en bruikbaarheid van de stad en de identiteit van Eindhoven. 

Meer informatie over dit iconische project? Lees het op onze pagina van gebouw Atlas van de TU/e.

Gebouw Atlas TU/e avond dronefoto