Handen uit de mouwen voor ziekenhuis Maastricht

Zorg

Maastricht

14:32

19-03-2020

Ziekenhuisafdelingen worden leeggemaakt. Niet-spoedeisende onderzoeken of operaties worden afgezegd, net als poliklinische bezoeken zonder acute noodzaak. Ziekenhuizen bereiden zich voor op op wat komen gaat. Dat vraagt van ons allemaal de nodige flexibiliteit.

Ziekenhuisafdelingen worden leeggemaakt. Niet-spoedeisende onderzoeken of operaties worden afgezegd, net als poliklinische bezoeken zonder acute noodzaak. Ziekenhuizen bereiden zich voor op op wat komen gaat. Dat vraagt van ons allemaal de nodige flexibiliteit. Waar de een zijn laptop thuis openklapt bouwt de ander een triagetent om het Coronavirus het hoofd te bieden. In Maastricht zorgt ons uitvoeringsteam al heel wat jaren voor het onderhoud bij het academisch ziekenhuis MUMC+.

Triagetent

Sinds zaterdag bouwen ze aan een speciale tent op de parkeerplaats bij de spoedeisende hulp die om een ct-scanner heen wordt gebouwd. De tent moet voorkomen dat het ziekenhuis overbelast wordt met mensen die mogelijk besmet zijn, maar het virus niet hebben. De CT-scanner in de tent kan snel duidelijkheid geven of er sprake is van een coronabesmetting of van een andere aandoening.

Veiligheid personeel

Het ziekenhuispersoneel wordt ook beschermd door deze maatregel. De medewerkers van de eerste hulp weten bijvoorbeeld dat er geen mensen bij hen meer binnenkomen met een risico op een corona-infectie. Dat geeft rust rust. Op die manier kan de gewone patiëntenzorg op een veilige manier doorgaan.

De triagetent van het MUMC+ is vanaf maandag 23 maart operationeel.

Foto: Marcel van den Bergh / de Volkskrant