Hoogezande; volledig verwarmd door omliggende kassen

“Ik was op zoek naar een moderne woning, goed geïsoleerd en met een gunstige ligging”

hoogezande-volledig-verwarmd-door-omliggende-kassen

‘De glazen stad’
Het Westland, ook wel ‘de glazen stad’ genoemd, is een streek en gemeente in Zuid-Holland. Hier ligt het grootste aaneengesloten glastuingebied ter wereld. Te midden van de kassen realiseren we Hoogezande in Naaldwijk. Hoogezande is onderdeel van de wijk Hoogeland en bestaat uit 36 bijzondere woningen. Ze zijn namelijk volledig gasloos en worden verwarmd en gekoeld door middel van de nabij gelegen kassen via het netwerk van Prominent.

Ruimte en groen
Robert is sinds juni vorig jaar eigenaar van een woning in Hoogezande. Hij is geboren en getogen in Het Westland. Tijdens zijn studie heeft hij een periode in Apeldoorn gewoond, maar keerde daarna snel terug naar de ruimte en het groen. “Ik heb nu een woning aan het water”.

Warmte en koelte vanuit Het Westland
De keuze voor een woning in Hoogezande was gemakkelijk gemaakt. “Ik was op zoek naar een moderne woning, goed geïsoleerd en met een gunstige ligging, vertelt Robert. “Ik had mijn oog laten vallen op drie verschillende woningen binnen verschillende projecten waarvoor ik voor allen was ingeloot. Het uitzicht over het water was doorslaggevend. Daarbij is het een prettige gedachte dat mijn huis wordt verwarmd door middel van kaswarmte. De samenwerking met Van Wijnen verliep ook zeer voorspoedig.”

Soepel proces
Dat kan Henk de Bruin, uitvoerder bij Van Wijnen, beamen. “Fase  1 is inmiddels volledig opgeleverd. De volgende fase, 24 woningen, wordt naar verwachting half november van dit jaar opgeleverd. Het was en is een soepel proces. We hebben van te voren veel met zijn allen gespard om de duurzaamheidsambities waar te kunnen maken en dat is gelukt!.”

Meer dan bouwen