Nieuwbouw woningen Westerpark Schagen

Wonen

Gorredijk

Heerhugowaard

Schagen

02:25

20-10-2021

Hoogste punt Westerpark in Schagen bereikt

Het hoogste punt in Schagen is bereikt. In maart 2021 begonnen we met de bouw van 35 sociale huurappartementen aan het Westerpark in opdracht van Wooncompagnie. De huurappartementen dragen bij aan het oplossen van de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen in gemeente Schagen.

‘De bouw gaat hartstikke goed. We lopen op planning en hopen volgend voorjaar op te leveren’, aldus uitvoerder Justin Boomstra. Om het hoogste punt te vieren hebben Anneke Timmermans en Mascha Kramer van Wooncompagnie en mijn collega Karel Hoekman een dakplaat met vlaggen op het dak gehesen.

Het project aan het Westerpark ontwikkelden we samen met Wooncompagnie en is ontworpen door Venster Architekten in samenwerking met Bastiaan Jongerius Architecten. Het complex bestaat uit 35 gelijkvloerse driekamerwoningen, gelegen op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats in de parkeergarage, die zich onder de woningen bevindt. Daarnaast komen er in de parkeergarage en buiten nog openbare parkeerplaatsen.

Lees ook: Startsein voor nieuwbouw 35 sociale huurappartementen Westerpark Schagen of Contouren Westerpark in Schagen steeds duidelijker