Hulp bij profielkeuze. Waarom kiezen voor de bouwsector?

Wat wil je later worden? Een lastige vraag! Collega’s Klaas Haasjes, account-manager learning and development, en Lianne Quax , ontwikkelaar circulariteit werden door docenten van het CSG Liudger als hulplijn ingeschakeld.

hulp-bij-profielkeuze-waarom-kiezen-voor-de-bouwsector

BWI: bouwen, wonen en interieur

Zij reisden digitaal af naar het klaslokaal om de leerlingen te helpen bij hun verdere profielinvulling. De studierichting hebben zij reeds geselecteerd: BWI oftewel bouwen, wonen en interieur. Aan onze collega’s de eer om de bouwsector in de spotlights te zetten. En hen te enthousiasmeren voor deze mooie sector middels de zeer actuele praktijkvoorbeelden van de ontwikkelingen bij Van Wijnen en Fijn Wonen!

Kies waar je blij van wordt

Naast alle nieuwe tools en thema’s was er ook juist ruimte voor de ambachtelijke skills en de terugkeer (!) van circulariteit. Want is dat nou zo nieuw? Of deed je vader of opa eigenlijk al precies hetzelfde? De leerlingen verbaasden zich over het brede spectrum welke de bouw beslaat, de verschillende fases, soorten projecten, afdelingen, functies en takenpakketten. En smulden met name van de eigen studieroutes van onze collega’s. De kern van het verhaal: kies waar jij blij van wordt. Werken met je hoofd, met je handen, binnen of buiten. Alle keuzes zijn goed.

Een studierichting kiezen op zo’n jonge leeftijd is best pittig. Dat beaamden beide collega’s. Zij hebben hun steentje bijgedragen aan de studieroute van deze bijna-bovenbouw leerlingen en wensen hen veel succes met hun studiekeuze!

Meer lezen op:

Meer dan bouwen