Iets betekenen voor lokale woningzoekenden en statushouders?

Wonen

Arnhem

10:23

25-04-2022

Overheid, provincies en gemeenten zetten alle zeilen bij om voor lokale woningzoekenden en statushouders snel voor huisvesting te zorgen.

Een volwaardig dak boven het hoofd bieden

Niets doen is geen optie. Dat ben je vast met ons eens. We willen lokale woningzoekenden en statushouders een dak boven hun hoofd bieden – volwaardige, leefbare woonwijken.  

De woningnood helpt niet mee

Snel een veilig thuis bieden: dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want in Nederland is de woningnood torenhoog. En de betaalbaarheid van woningen staat onder druk.  Daarom bieden we een unieke woonoplossing aan voor lokale woningzoekenden en statushouders. 

Moeilijke opgave voor overheid, provincie en gemeente

Heb jij met deze ingewikkelde opgave te maken? Je staat er niet alleen voor. De komende maanden maken we versneld bouwcapaciteit beschikbaar. We noemen deze woonoplossing Snel (T)huis. Capaciteit in overleg, in principe vanaf augustus 2022.

Snel (T)huis: oplossing voor lokale woningzoekenden en statushouders (50/50)

Snel (T)huis is onze toekomstbestendige woonoplossing om snel woonwijken te realiseren. De Fijn Wonen-woningen zijn verplaatsbaar en van hoge kwaliteit: eindelijk een plek om te wonen voor lokale woningzoekende. En een veilige thuishaven voor statushouders.

Hoe werkt het?

Werk je voor de overheid, een provincie of gemeente? Vraag dan een toelichtend gesprek met ons aan. Hieronder alvast de specificaties van de woningen:

De kenmerken van deze woningen

Hoe doet Van Wijnen dit?

We hebben € 150 miljoen geïnvesteerd in geïndustrialiseerd bouwen. Daardoor kunnen we vanuit onze woningfabriek vanaf augustus razendsnel industriële, circulaire (verplaatsbare) grondgebonden woningen en appartementen leveren. Overal in het land.

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven

Dat is onze missie, die juist in deze onzekere tijden meer inhoud heeft dan ooit. We willen overheid, provincies en gemeenten helpen door zo snel mogelijk een warm thuis te creëren voor diegenen die dit zo hard nodig hebben.

Snel huisvesting voor lokale woningzoekenden en statushouders?