Iets betekenen voor vluchtelingen en woningzoekenden?

Overheid, provincies en gemeenten trekken zich het lot aan van de vele vluchtelingen die ons land bereiken. Uit alle delen van de wereld. Wanhopige, onschuldige mensen, vaak met kinderen, op de vlucht voor de gruwelen van de oorlog. Overheid, provincies en gemeenten zetten alle zeilen bij om snel voor huisvesting te zorgen. Door de situatie in Oekraïne is de urgentie alleen maar groter.

iets-betekenen-voor-vluchtelingen-en-woningzoekenden

Een volwaardig dak boven het hoofd bieden

Ook wij voelen ons meer dan betrokken. Solidair. Niets doen is geen optie. Dat ben je vast met ons eens. We willen vluchtelingen een dak boven hun hoofd bieden – volwaardige, leefbare woonwijken.  Zodat ze op adem komen en heel voorzichtig weer vooruit durven kijken.

De woningnood helpt niet mee

Een veilig thuis bieden: dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want in Nederland is de woningnood torenhoog. En de betaalbaarheid van woningen staat onder druk. Niet alleen Oekraïners en andere vluchtelingen zitten knel, dat geldt ook voor al die lokale woningzoekenden.

Moeilijke opgave voor overheid, provincie en gemeente

Heb jij met deze ingewikkelde opgave te maken? Je staat er niet alleen voor. De komende maanden maken we versneld bouwcapaciteit beschikbaar. We noemen deze woonoplossing Snel (T)huis. Capaciteit in overleg, in principe vanaf augustus 2022.

Snel (T)huis: oplossing voor vluchtelingen en lokale woningzoekenden (50/50)

Snel (T)huis is onze toekomstbestendige woonoplossing om snel woonwijken te realiseren. De Fijn Wonen-woningen zijn verplaatsbaar en van hoge kwaliteit: een veilige thuishaven voor vluchtelingen (50%). En eindelijk een plek om te wonen voor lokale woningzoekenden (50%).

Hoe werkt het?

Werk je voor de overheid, een provincie of gemeente? Vraag dan een toelichtend gesprek met ons aan. Hieronder alvast de specificaties van de woningen:

De kenmerken van deze woningen

De robotfabriek in Heerenveen

Hoe doet Van Wijnen dit?

We hebben € 150 miljoen geïnvesteerd in geïndustrialiseerd bouwen. Daardoor kunnen we vanuit onze woningfabriek vanaf 1 juli 2022 razendsnel industriële, circulaire (verplaatsbare) grondgebonden woningen en appartementen leveren. Overal in het land.

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven

Dat is onze missie, die juist in deze onzekere tijden meer inhoud heeft dan ooit. We willen overheid, provincies en gemeenten helpen door zo snel mogelijk een warm thuis te creëren voor diegenen die dit zo hard nodig hebben.

Toekomst

Snel huisvesting voor vluchtelingen en lokale woningzoekenden?

Etiènne Luyten

Mail: etienne.luyten@fijnwonen.nl

Tel: +31 6 15 37 20 32Voor de pers is Anneke Lips je contactpersoon.

Meer dan bouwen