In hun nieuwe huis kunnen Dik en Janie comfortabel wonen met oog op de toekomst

Dik (70) en Janie (67) kregen onlangs de sleutels van hun nieuwe huis. Zij kochten een rijwoning met tuin in het Abel Tasmankwartier in Oud-Beijerland. Toen hun kinderen jaren geleden het huis uit gingen zijn ze kleiner gaan wonen in een nieuwbouwappartement in Oud-Beijerland. Na bijna 15 jaar verlangden zij beiden toch weer naar een ruimere woning met een tuin. Ze wilden in de buurt van hun kinderen en kleinkinderen blijven, dus toen zij de advertentie van het project Abel Tasmankwartier in de krant zagen twijfelden ze geen seconde.

Andere woonwensen

Dik: “We woonden hiervoor in een mooi en ruim appartement met prachtig uitzicht op het Spui. De eerste jaren beviel dat goed. Maar we hadden toen nog een huisje in Zeeland waar we ’s zomers zo’n 4 maanden zaten. Het was een heerlijk huisje met een tuin waardoor we veel buiten konden zijn. Toen we besloten dat huisje te verkopen om een camper te kopen veranderde het.” Janie vult aan: “Wij zijn echt buitenmensen, dus we begonnen een eigen buitenruimte toch wel te missen. Doordat ons balkon op het zuiden lag was het daar ’s zomers vaak niet uit te houden. Daarnaast hadden we weinig privacy, iedereen die langsloopt of -fietst ziet je op je balkon zitten.” Ook misten ze bergruimte in hun appartement: “ons appartement was ruim, maar had natuurlijk maar één verdieping, hierdoor miste ik een extra ruimte om spullen op te bergen.”

Een ruimere woning met een heerlijke tuin

Het nieuwe huis brengt veel voordelen met zich mee. De woonkamer is voorzien van een schuifpui, Janie: “ik vind het fijn dat ik zo vanuit de woonkamer de tuin in kan lopen. De wasmachine staat ook beneden, ik hang graag buiten de was op, nu hoef ik niet vaak heen en weer te lopen. Daarnaast vind ik het heerlijk om te tuinieren! We hebben alles in de buurt qua winkels en andere voorzieningen, we lopen zo het centrum in.”

In het nieuwe huis hebben Dik en Janie voldoende ruimte. Dik: “Ik wilde altijd een biljarttafel, maar daar hadden we geen ruimte voor. Boven hebben we nu een grote ruimte, nu komt er binnenkort eentje!” Janie vult aan: “we hebben extra bergruimte doordat we nu een ruime bovenverdieping hebben. Daarnaast kunnen de kleinkinderen lekker boven spelen als ze langskomen en is er plek voor een logeerbed!”

“Ik vind het fijn dat ik zo vanuit de woonkamer de tuin in kan lopen.”

In dit huis kunnen we oud worden

De woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer bevinden zich allemaal gelijkvloers op de benedenverdieping. Dik en Janie kozen bewust voor dit type woning. Dik: “doordat het gehele woongedeelte beneden is hoef je niet vaak naar boven. We zijn nu nog vitaal. Maar deze woning hebben we gekozen met oog op de toekomst. Als je ouder wordt kan het natuurlijk zijn dat je minder goed ter been wordt.” Janie sluit af: “ik heb meegemaakt dat ik een tijdje niet goed kon traplopen. Gelukkig is mijn gezondheid nu weer goed, maar ik ben blij dat we nu alles beneden binnen handbereik hebben.”

De compacte rijwoning is een Wij Wonen woning. Wij Wonen is één van de woonoplossingen Van Wijnen. Je leest er hier meer over.

Meer dan bouwen