Jong en oud helpen elkaar in Ermelo

Oranjepark wordt een bijzondere plek tegen het centrum van Ermelo, waar bewoners er voor elkaar zijn. Want in deze tijd, waar eenzaamheid onder ouderen groeit en steeds meer eenpersoonshuishoudens bestaan, wordt duidelijk dat individualisering meer en meer een stempel drukt op onze manier van samenleven.

jong-en-oud-helpen-elkaar-in-ermelo
Meergeneratiebuurt Oranjepark

Samen met de Zorggroep Noordwest-Veluwe maken wij een bijzondere plek in Ermelo. Een plek waar jong en oud, vitaal en kwetsbaar, alleenwonenden en gezinnen iets voor elkaar betekenen. In deze meergeneratiebuurt – die Oranjepark gaat heten – komen ruim 70 (zorg)woningen en een gezamenlijke buurtkamer met als credo: ‘Je helpt elkaar!’.

Oranjepark wordt een bijzondere plek tegen het centrum van Ermelo, waar bewoners er voor elkaar zijn. Want in deze tijd, waar eenzaamheid onder ouderen groeit en steeds meer eenpersoonshuishoudens bestaan, wordt duidelijk dat individualisering meer en meer een stempel drukt op onze manier van samenleven. Hoe we voor elkaar zorgen en hoe we naar elkaar omkijken verandert. En dat komt niet altijd iedereen ten goede.

Maar als ondernemers en bouwers van ‘ruimte voor een beter leven’ dragen we liever bij aan oplossingen die de gevolgen hiervan beperken. Dankzij Oranjepark krijgen mensen de mogelijkheid om langer ‘thuis’ te wonen. Misschien in een andere woning, maar wel op de plek waar ze zich prettig voelen én voorzien van de benodigde (zorg)behoeften.

We zijn blij, dat de Zorggroep Noordwest-Veluwe ons heeft betrokken bij dit initiatief. Samen maken we deze bijzondere plek.

Rabobank Samen Sterker Fonds

Wij geloven dat het Oranjepark straks bijdraagt aan de participatiemaatschappij en aan een betekenisvolle leefomgeving. Maar niet alleen wij; de politiek staat er achter, bewoners van Ermelo kijken er naar uit en het is één van de vijf finalisten voor het Rabobank Samen Sterker Fonds 2018. Het winnen van deze prijs levert € 22.500,- euro op waarmee de gezamenlijke ‘kamer van de buurt’ ingericht kan worden met een buurtkeuken. Want wat verenigt mensen meer dan samen eten en drinken?

Helpt u mee Oranjepark deze prijs te laten winnen? Dat kan gemakkelijk via een like op Facebook. Met één klik hieronder op ‘Pagina leuk vinden’.

Meer weten? Neem contact op met: Henk Bakker via 0341-55 36 44.

 

 

Helpt u mee? like de pagina
via de Facebook knop

Meer dan bouwen