Juni start bouw appartementengebouw aan Havenkade Dronten

Algemeen

Wonen

Dronten

Lelystad

Zwolle

09:02

09-04-2021

Op het voormalige industrieterrein van het Hanzekwartier verrijst Havenkade, de eerste gasloze wijk van Dronten. In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen hier 146 gevarieerde nieuwbouwwoningen. In juni start naast de bouw van 22 grondgebonden woningen ook tegelijkertijd de bouw van het appartementengebouw De Silo. Dit gebouw ligt pal aan de kade en telt 34 appartementen.

Ruim een maand geleden kondigde Van Wijnen de start bouw af van de rijwoningen, de twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. ‘Op dat moment hadden we 50% van de appartementen verkocht en was het afkondigen van de start bouw van het appartementencomplex bijna in zicht’ vertelt Simone Hoekstra, verkoopmanager bij Van Wijnen Projectontwikkeling Noord. ‘Nu het aanbod van het appartementengebouw De Silo schaarser wordt, grijpen steeds meer mensen de laatste kans voor een appartement. Door het succes van de verkoop kunnen we ook in juni starten met de bouw van De Silo. We zijn erg trots dat Havenkade Dronten zo in trek is en zijn volop bezig met de ontwikkeling van de volgende fase woningen.’

De appartementen

Het appartementengebouw De Silo komt straks op het uiterste punt van het schiereiland. Het aantal woonlagen van het gebouw is tamelijk uniek voor de voormalige pioniersstad Dronten, waar ruimtegebrek nooit een reden was om ‘de lucht in te gaan’. ‘Voor welke van de tien woonlagen je ook kiest, alle 34 appartementen hebben uitzicht op het water en de pleziervaartuigen in de haven. De appartementen hebben minimaal twee slaapkamers en een balkon op het zuiden. Geïnteresseerden in een appartement kunnen zich nog melden, er zijn nog enkele woningen beschikbaar,’ aldus Simone Hoekstra.

Lees hier meer van onze vestiging in Zwolle

Impressie appartementengebouw aan Havenkade Dronten