Justin voor één dag de baas in Lelystad

Algemeen

Leren

Lelystad

17:02

01-06-2023

Opgehaald worden van school, de dag beginnen met een goed ontbijt in het Agora theater, een bezoek aan bouw- en ontwikkellocatie Duin en Water in Lelystad, nog net even een fotomoment van een oplevering meepakken en dan ook nog een begroting doornemen en een vergadering leiden.  Een dag vol indrukken voor Justin Beckers, leerling aan het Aeres College.

De baas van morgen: vergroten kansengelijkheid op de arbeidsmarkt 

Onder de noemer De Baas van Morgen, een initiatief van JINC, worden basisonderwijs en VMBO-leerlingen gekoppeld aan directeuren, bazen en CEO’s uit het bedrijfsleven. Samen brengen ze een werkdag door, waarbij de leerling voor één dag de baas is. Zo ervaren ze hoe het op de bedrijfsvloer gaat. Ze doen nuttige ervaring op voor later, krijgen een extra zelfvertrouwen boost, verbreden hun horizon én vergroten ook nog eens hun netwerk. Zaken die hun toekomstig succes op de arbeidsmarkt vergroot.   

Zo nam Justin het stokje voor één dag over van Michiel Terpstra, directeur Van Wijnen, vestiging Lelystad. ‘Justins vader werkt in de bouw en daarom was hij heel benieuwd welke beroepen er – nog meer – zijn binnen de bouwwereld. We hebben Justin kennis laten maken met de mogelijkheden op kantoor- én de bouwplaats’, vertelt Michiel.

Justin

Leerling Aeres College

‘Het bedrijf ziet er top uit! De sfeer is superleuk. Michiel is een top baas. Geniet van de mooie dingen die nog mogen komen. Ik wil later graag bij Van Wijnen werken, om te beginnen als timmerman en later als hoofd uitvoerder.’

Meer weten over onze vestiging in Lelystad?