Kijkdag Het Palet Alkmaar

Nieuws

Wonen

Alkmaar

14:46

19-04-2024

Op 17 april werd er voor toekomstige bewoners van Het Palet aan de Picassolaan in Alkmaar een kijkdag georganiseerd. Op deze dag kregen de bewoners de unieke kans om een eerste glimp op te vangen van hun toekomstige thuis en om kennis te maken met hun toekomstige nieuwe buren. Van Wijnen transformeert een voormalig bedrijventerrein tot een levendige woonomgeving genaamd Het Palet, bestaande uit drie moderne gebouwen met in totaal 146 comfortabele appartementen. Gelegen te midden van weelderige groenstroken en serene waterpartijen, biedt Het Palet een diversiteit aan woningtypes voor iedereen.

Groot enthousiasme voor nieuwe woningen

Enthousiaste reacties van bewoners klinken over de bouwplaats van Het Palet. De meeste bewoners kunnen niet wachten tot het zover is. Met een kijkje op de eerste verdieping van de appartementen worden de verwachtingen alleen maar versterkt, terwijl ze zich al voorstellen hoe het zal zijn om straks in hun nieuwe huis te wonen.

”We tellen de dagen af tot Het Palet klaar is!” vertellen Manou (23) en Bouke (23). ”Het vooruitzicht om eindelijk samen te wonen en ons eigen plekje te creëren, maakt dat we gewoon niet kunnen wachten vertelt het jonge stel.

Kijkje op de bouwplaats

”Deze kijkdag is veel meer dan alleen een gelegenheid om de bouwplaats te bezoeken” merkt Simone Hoekstra, verkoopmanager bij Van Wijnen op. ”Het is een kans voor ons om onze toewijding aan betaalbare huisvesting te laten zien. Daarnaast betrekken we hen bij het proces. We geloven dat wonen een recht is, en we streven ernaar dit recht voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.”

De rondleidingen van de kijkdag van Het Palet werden geleid door ervaren medewerkers van Van Wijnen. Zij legden niet alleen de technische aspecten van de constructie uit. Ook deelden ze de visie achter het project met de toekomstige bewoners.

Betaalbaar wonen voor iedereen

Van midden huur tot vrije sector- en sociale koopwoningen, er is ruimte voor verschillende woonvoorkeuren en budgetten. Bij de sociale koopwoningen krijgen woningzoekenden een eerlijke kans op een thuis in Het Palet. Dit komt door onder andere de zelfbewoningsplicht en het anti-speculatiebeding. Zo zorgen we ervoor dat met name starters zoals Manou en Bouke ook mee kunnen doen op de woningmarkt in een fijn huis.

Nieuwsgierig naar hoe wij samen de buurt betaalbaar maken?