Kijkochtenden Veluwse Proeftuin Ede

Wonen

Deventer

Ede

12:51

28-10-2022

Kijkochtenden voor toekomstig bewoners 37 woningen Veluwse Proeftuin in Ede

“Vaak is het bouwen van een huis een droom, daarom vinden we het belangrijk om de toekomstige bewoners mee te nemen in het bouwproces”, vertelt Wilco Lobbert, projectleider bij Van Wijnen Deventer. Momenteel bouwt deze vestiging 37 woningen in Ede. De nieuwbouw is een onderdeel van de World Food Center ontwikkeling. Een nieuw bruisend stadsdeel waar werken, wonen en beleving samenkomen.

Een kijkje op de bouwplaats

Tijdens de kijkochtenden krijgen de toekomstige bewoners de kans om de bouwontwikkelingen van dichtbij te bekijken. Wilco: “Ze mogen over de bouwplaats lopen en als de veiligheid het toelaat ook in de nieuwe woning kijken. Dat de veiligheid voorop staat is vanzelfsprekend, de kijkers dragen allemaal een bouwhelm en veiligheidslaarzen. De bouwhelm mogen ze ook houden. Handig voor de volgende keer”. 

Naast dat het leuk is om de woning te bezichtigen of de nieuwe leefomgeving op te nemen, spelen ook de praktische overwegingen hier een rol. Wilco: “Zo is het mogelijk om later in het traject met bijvoorbeeld een keukenleverancier of de vloerenspecialist te komen kijken. Ook versturen we regelmatig nieuwsbrieven met de laatste updates. Ons streven is iedereen zo optimaal mogelijk te betrekken gedurende het bouwproces”.

Over de Veluwse Proeftuin

In de Veluwse Proeftuin bouwt Van Wijnen zo’n 130 woningen verdeeld over drie fases. De eerste fase bestaat uit twee appartementencomplexen met in totaal 59 appartementen. Deze worden gebouwd door Van Wijnen Arnhem. Fase 2, deze fase, bestaat uit zo’n 31 grondgebonden eengezinswoningen en 6 stijlrandwoningen. De volgende fase, fase 3 bestaat uit 40 appartementen.

Op het voormalig kazerneterrein Maurits Zuid in de regio Foodvalley in Ede wordt het World Food Center ontwikkeld. Hier komen werken, wonen en beleving samen. Vragen als ‘Hoe houden we de impact op het milieu zo klein mogelijk?’ en ‘Hoe kunnen we gezonder eten en minder verspillen’ staan hier centraal. De nieuwe, gezonde leefomgeving krijgt meerdere wijken, waaronder de Veluwse Proeftuin aan het Sysseltse bos. Een groene en luxe, maar toch bescheiden wijk met in de eerste fase circa 130 woningen die door Van Wijnen, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, MIX architectuur, Weusten Liedenbaum en Green Real Estate ontwikkeld en gerealiseerd worden.