Klusvrouwen van Mevrouw Spijker behalen VCA

klusvrouwen-van-mevrouw-spijker-behalen-vca

Februari 2019

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” is het motto van klusbedrijf Mevrouw Spijker, dat alle fans van Pippi Langkous aan zal spreken. Barbara Fijma, meesterklusser en directeur van Mevrouw Spijker, vertelt: “Wij leren vrouwen die bij ons als gezel opgeleid worden niet alleen goed klussen, maar vooral ook om in zichzelf te geloven.”

Gezellen van Mevrouw Spijker worden begeleid bij hun re-integratie. Soms vinden zij een baan als timmervrouw – bijvoorbeeld bij Van Wijnen – en soms gaan zij een heel andere kant op. Maar wel vol zelfvertrouwen en met de overtuiging dat zij een verschil kunnen maken. Mevrouw Spijker is een sociale onderneming die zichzelf financiert door klussen aan te nemen bij (vooral) particulieren in en om Arnhem. Daarnaast bieden zij cursussen en workshops voor vrouwen en gezinnen.

Deze week behaalden twee gezellen van Mevrouw Spijker dankzij Van Wijnen hun VCA certificaat. Een mooie stap in hun ontwikkeling. De samenwerking tussen Van Wijnen en Mevrouw Spijker dateert al van 2016 toen we samen bouwden aan renovatie van De Rietgracht.

Mevrouw Spijker is op dit moment het enige klusbedrijf in Nederland met deze aanpak. Barbara’s droom is dat er over 5 jaar in alle grote steden in Nederland Mevrouw Spijkers bestaan. Er zijn tenslotte overal vrouwen die kunnen en willen klussen én die bovendien wel een extra dosis zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

Meer over Mevrouw Spijker vind je op de website mevrouwspijker.nl.

Meer dan bouwen