Kopers inspireren te kiezen voor groen

Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Daarom zij wij binnen Van Wijnen elke dag bezig om het ecosysteem sterker en gezonder te maken. We maken wijken die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de gebruikers. Zowel voor mensen als voor planten en dieren.  Een duidelijke visie over het klimaatadaptief en natuurinclusief maken van het openbaar gebied was er al, maar we gaan een stapje verder! We willen kopers inspireren om te kiezen voor een groene buitenruimte. Want groene omgevingen zijn van groot belang. Zowel voor de bewoner(s) zelf als voor de planten en dieren in de omgeving. En of een tuin of balkon nu groot of klein is, alle beetjes helpen.

kopers-inspireren-te-kiezen-voor-groen

Groen doen!
We ontwikkelden daarom een brochure voor kopers waarin we hen meenemen in het belang van groene omgevingen. We geven tips en een stappenplan waarmee de koper stap voor stap tot een tuinontwerp komt dat past bij zijn of haar wensen en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld. Daarnaast vroegen we tuinontwerpster Laura Knoops van Toffe Tuinen om een reeks kant-en-klare tuinontwerpen te maken voor verschillende van onze conceptwoningen. We hebben daarbij rekening gehouden met verschillende type huishoudens zodat de brochure voor iedereen is. Tuin of balkon, groene vingers of juist niet, huisdieren, kleine kinderen of pubers, de brochure biedt oplossingen voor iedereen. Door slim in te spelen op de behoeften van de verschillende type huishoudens, zijn ontwerpen ontstaan die bewoners in principe direct zouden kunnen overnemen. Bij ieder ontwerp staan concrete aanbevelingen voor planten die jaarrond zorgen voor een mooie buitenruimte én bijdragen aan de biodiversiteit. De tuinontwerpen zijn allemaal verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: het zijn stuk voor stuk levende tuinen die de wereld een stukje rijker, mooier en gezonder maken!

Praktische vragen
Zodra bewoners over de buitenruimte nadenken, hebben ze vaak dezelfde praktische vragen. Bijvoorbeeld over hoe deze wordt opgeleverd, over erfgrenzen en erfafscheidingen of over verantwoordelijkheden en rechten. Hoeveel ruimte moet je vrijhouden voor ouderhoud aan de warmtepompunit? Hoe zit het met kabels en leidingen? Hoe werkt de afwatering? De antwoorden op deze praktische vragen staan ook in de brochure.

Persoonlijk uitreiken
De brochure is begin dit jaar uitgekomen. Onlangs kregen de kopers van woningen van het project Dirkzwager in Schiedam de eerste exemplaren uitgereikt. De eerste brochures werden met veel enthousiasme ontvangen.”

Meer dan bouwen