Kozijnen voor nieuwbouw woningen in Reeve

Wonen

13:05

24-03-2023

Van werkplaats naar woning

Op de werkplaats bij Van Wijnen in Zwolle is de afgelopen weken keihard gewerkt aan nieuwe kozijnen, ramen en deuren voor de 16 nieuwbouw woningen van het project Reeve in Kampen. Van Wijnen bouwt momenteel de eengezinswoningen van de eerste fase Het Eiland.

Een groot deel van de nieuwbouw woningen van Het Eiland zijn van hout gemaakt. Hout past bij de sfeer van het gebied en wordt ook ingezet voor duurzaamheid en circulariteit. Ook de kozijnen, ramen en deuren zijn van hout.

Leuke wetenswaardigheden over het hout:

De feiten voor dit project in Reeve; 2400 meter aan ruw hout is door onze vaklieden verwerkt tot 231 kozijnen, 16 voordeurkozijnen, 168 draaikiepramen en 24 tuindeuren.   

Het team heeft gezaagd, geschaafd, geprofileerd en in elkaar gezet. Daarna werden deuren en ramen in de werkplaats afgehangen en gespoten in de eigen spuiterij, zodat alles gegrond naar de bouw gaat.

We werken voor deze kozijnen met 2 houtsoorten, meranti en iroko. De meranti-kozijnen worden voorzien van een dekkende verflaag. En de iroko-kozijnen worden blank gelakt. Tenslotte brengen we rondom alle kozijnen vuren spouwlatten aan.

Ondertussen zijn de meeste toppen op de nieuwbouw woningen gezet. Het projectteam is bezig met de casco’s van de 16 woningen; die bestaan uit kalkzandsteen binnenmuren met kanaalplaat vloeren en een prefab kap constructie.

In april 2023 liggen alle kappen op de woningen en daarna start de afbouw van de woningen.

Meer weten over onze werkplaats in Zwolle? Neem contact op met Ronald Kogelman op r.kogelman@vanwijnen.nl