Kunst van Outsider Art op bouwplaats The Cube in Utrecht Overvecht

Wonen

Utrecht

12:56

29-01-2021

Op het Van Wijnen-bouwproject ‘The Cube’ in Utrecht Overvecht is vanaf vandaag prachtige kunst te zien van vijf ‘Outsider Art’ kunstenaars met een verstandelijke of psychische beperking. De kunstdoeken hangen op de hekken aan de hoek Zamenhofdreef/Brailledreef. Dit is het eerste bouwproject in het land waar de kunst van deze kunstenaars te zien is.

De kunstdoeken zijn gemaakt in een samenwerking tussen Van Wijnen, sociaal adviesbureau Maaike Kluft, Reinaerde atelier ‘De Wijde Doelen’ in Utrecht, Galerie Atelier de Herenplaats in Rotterdam en Kijkoor Eemnes (onderdeel van Sherpa). Met deze doeken worden de talenten van vijf Nederlandse outsider kunstenaars letterlijk naar buiten gebracht en worden zij gezien vanwege hun talent in plaats van hun beperking.

“Op deze manier worden onze bouwplaatsen leuk om naar te kijken én een plek van betekenis.”, zegt Anneke Lips van Van Wijnen. “Al vanaf de ontwikkeling van dit project omarmen we samen met onze samenwerkingspartners IC Netherlands, The FIZZ en Gemeente Utrecht maatschappelijke initiatieven om de buurtbewoners in Overvecht te betrekken bij de bouw van dit project. Bijzonder dat de kunst van een bewoner uit Overvecht nu op onze bouwplaats prijkt en omwonenden hiervan kunnen meegenieten.”