Laatste woning Zuyderzee aan de Dijk opgeleverd

Wonen

Harderwijk

Spakenburg

14:54

03-03-2022

Donderdag 3 maart de laatste woning in het project Zuyderzee aan de Dijk feestelijk opgeleverd door Van Wijnen. Wethouder Wim de Jong van de gemeente Bunschoten overhandigde een symbolische sleutel aan de nieuwe bewoners. Zuyderzee aan de Dijk is het laatste deelproject van het project Zuyderzee Wonen, dat inclusief nieuwe haven en boulevard aan de rand van Spakenburg is verrezen. Van Wijnen heeft dit project gerealiseerd in samenwerking met Jan Hopman Ontwikkeling. 

Zuyderzee aan de Dijk

De 37 woningen van Zuyderzee aan de Dijk vormen letterlijk het sluitstuk van de bebouwing aan de rand van Spakenburg. De 17 hoek- en rijwoningen en de 20 terraswoningen liggen voor een groot deel aan de dijk, waarbij een aantal terraswoningen vanuit de woonkamer op de eerste etage een geweldig uitzicht heeft over het Randmeer. De terraswoningen vormen als het ware een bastion richting het water. De architect heeft zich hierbij laten inspireren door de resten van oude verdedigingswerken die ter plaatse gevonden zijn. Deze woningen sluiten aan op de eerdere bebouwing in project Zuyderzee, met gevarieerde gevels en diversiteit in materialen.

Nieuwbouw op deze locatie bijna ten einde

Met Zuyderzee aan de Dijk komt er een einde aan de complete metamorfose van dit stukje Spakenburg. Na aanleg van de nieuwe jachthaven met een nieuwe locatie voor de watersportvereniging, de bouw van de boulevard met prachtige appartementen, de watervilla’s in de haven en de complete wijk met eengezinswoningen, is dit de laatste locatie die nog om een nieuwe invulling vroeg.

Ontwikkelaar Marc Mastebroek is bijzonder tevreden met het resultaat. “We hebben er met heel veel plezier aan gewerkt en het is prachtig om te zien dat zoveel bewoners er hun thuis hebben gevonden. Ons motto is ‘bouwen aan ruimte voor een beter leven’ en we denken daar in Spakenburg met Zuyderzee Wonen zeker aan bijgedragen te hebben.”

De nieuwe bewoners ontvangen de sleutel uit handen van wethouder Wim de Jong en Jan Hopman