Lagerhuisdebat in ANNE

Op donderdag 27 september aanstaande van 12.30 tot 16.30 uur vindt het eerste Lagerhuis-debat plaats in ANNE Utrecht. Doet u mee?

lagerhuisdebat-in-anne
Doe mee met het eerste Lagerhuis-debat

Nog 8.000 werkdagen te gaan en dan moet hij staan: de CO-2 arme economie. Aan deze enorme uitdaging hebben we ons verbonden in het Klimaatakkoord Parijs 2020-2050. Dat geldt ook voor corporaties. Met de Aedes Routekaart CO2-neutraal 2050 die als leidraad voor deze opgave kan worden gehanteerd. Op de Provada spraken we met corporaties over dit thema onder leiding van Remco de Boer. Daar spraken we met elkaar af hieraan samen vervolg te geven.

Samen aan de slag 

Technisch kan het allemaal zeggen we. Maar hoe krijgen we dit met elkaar betaalbaar voor elkaar? Daarover gaan wij – Van Wijnen, Talen Vastgoed en Trebbe – graag met corporaties in gesprek. Samen met u als directeur of assetmanager gaan we deze opgave doorgronden en leggen we onze twijfels op tafel. Ook formuleren we samen de uitdagingen waar we voor staan. Op zo’n manier dat we er mee aan de slag kunnen. Concreet, realistisch, betaalbaar en opschaalbaar.

Praat mee!

Op donderdag 27 september aanstaande van 12.30 tot 16.30 uur vindt het eerste Lagerhuis-debat plaats in ANNE Utrecht. De vraag in hoeverre de hele transitie betaalbaar is staat hier centraal. Dick van Ginkel (Van Wijnen), Rob Withaar (Talen Vastgoed) en Antje de Groot (Trebbe) zijn daarvan de initiatiefnemers. Daarbij gaan we in op vragen als:

  • Hoe afhankelijk zijn we van ‘netwerk’ partners?
  • Doen we het op de korte termijn goed voor de lange termijn?
  • Wordt sloop nieuwbouw een serieuze optie?
  • Waar is de positie van de huurder in de opgave?

Bent u directeur of assetmanager binnen een corporatie of vanuit de corporatie werkzaam op dit thema? Meldt u zich dan aan en praat mee! U bent van harte welkom.

Meer dan bouwen