Lefier en Van Wijnen tekenen overeenkomst voor 77 appartementen in Groningen

Woningcorporatie

Groningen

14:14

03-05-2022

Woningcorporatie Lefier en ontwikkelende bouwer Van Wijnen hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van een woontoren aan de Regattaweg in Groningen. De woontoren omvat 77 appartementen die bestemd zijn voor verhuur in de sociale sector. Het plan grenst aan het Eemskanaal en krijgt de naam Eemstoren.

De Eemstoren

Het schetsontwerp van AAS Architecten bestaat uit een woontoren met driekamerappartementen van ca. 70 m2, verdeeld over veertien bouwlagen. Op de begane grond van de toren zijn de bergingen en is er de mogelijkheid om fietsen te parkeren. Op de parkeerplaats wordt een gedeelte als mobiliteitshub ingericht met deelauto’s. Van Wijnen bouwt de woontoren, Lefier koopt de toren aan en zorgt voor de verhuur van de appartementen. De Eemstoren voorziet in de behoefte om nieuwe woningen toe te voegen aan de stad Groningen. Naast de huurappartementen bestaat het plan uit vijf grondgebonden koopwoningen.

Arjen Oosting, directeur projectontwikkeling Van Wijnen Noord en Oost: “De Eemstoren komt straks naast de Tasmantoren. In 2010 hebben wij de Tasmantoren opgeleverd en sindsdien worden de huurappartementen in de woontoren met succes verhuurd door Lefier. We  zijn heel trots dat we met deze ondertekening samen met Lefier wonen op zo’n bijzondere locatie opnieuw mogelijk maken.’

Pieter Witzenburg (middelste foto rechts), directeur vastgoed Lefier en Arjen Oosting (middelste foto links), directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord ondertekenen de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 77 appartementen in De Eemstoren in Groningen

“In Groningen is de vraag naar betaalbare woningen groot. We zoeken voortdurend naar mogelijkheden om woningen toe te voegen. We zijn blij dat we met deze samenwerking 77 grote nieuwe sociale huurappartementen kunnen creëren.”

Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier

Kant-en-klare elementen uit de fabriek

De appartementen zijn van het woonproduct Fijn Wonen. Dit zijn kant-en-klare appartementen die op locatie worden samengesteld. De elementen komen uit de nieuwe woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen. Door middel van een gerobotiseerd productieproces worden deze elementen gemaakt en worden ze binnen no-time op transport naar de bouwlocatie gezet. Hierdoor zijn de appartementen sneller klaar voor bewoning, maar ook wordt de omgeving veel korter blootgesteld aan bouwactiviteiten en wordt het afval op de bouwplaats gereduceerd. Een ander bijkomend voordeel is dat de woningen betaalbaar, circulair, en energiezuinig zijn. Hierdoor krijgen de nieuwe bewoners straks gegarandeerd een woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen en dat is fijn voor iedereen.