Let’s MOVE together

Het is tijd. Tijd om in actie te komen. Want we kunnen wel blijven praten, onderzoeken en analyseren, maar de feiten zijn onomkeerbaar: 17% van de drinkwaterconsumptie, 33% van de CO2-uitstoot, 30% van het afval en 45% van het wereldwijde grondstoffengebruik komt voor rekening van de bouw. Samen kunnen we het tij keren. Zodat dit tijdperk de boeken ingaat als de periode van verandering. De tijd waarin we een enorme sprong maakten. Door samen te bouwen aan ruimte voor beter leven, geven we betekenis aan de toekomst. Let’s MOVE together.

lets-move-together-2

MOVE together

Wij zijn geen wereldverbeteraars. Wij zijn bouwers. Maar wat nou als we tegelijkertijd de wereld een beetje kunnen verbeteren? Kunnen bouwen aan de toekomst? Dat kunnen we niet alleen. Daarom nodigen we jou uit voor MOVE Together. Een week waarin wij samen met ambassadeurs, ketenpartners, relaties, docenten en onze eigen medewerkers betekenis geven aan de toekomst. Hoe? Door elkaar beter te leren kennen, uit te dagen, samen te groeien, leren, ontdekken en die voetafdruk te verkleinen. Immers: waarom rustig meedeinen op de golven van verandering als wij samen die golf kunnen zijn?

MOVE Together, laat je inspireren door keynotespeakers, stel je eigen programma samen met workshops, ronde tafelgesprekken en bezoek ons inspiratieplein. En kom naar de beurs waar medewerkers van Van Wijnen jou graag laten zien hoe zij allemaal bijdragen aan het samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. En op de Loskade ervaar en beleef je zelf hoe we samen experimenteren in de circulaire wijk van overmorgen.

Let’s MOVE Together. Meld je nu aan voor ons MOVE Together-event via marketing.noordoost@vanwijnen.nl.

Wanneer: 29 september t/m 4 oktober

Locatie: De Loskade, Suikerterrein in Groningen

Verder kijken dan morgen

Hoe dan? Door die eerste stap te zetten. Niet langer af te wachten, maar te doen. Dat is natuurlijk spannend, maar bovenal uitdagend. In 2011, toen de donkere wolken van de financiële crisis over Van Wijnen trokken, besloten ook wij in actie te komen: leven in plaats van overleven. We merkten dat onze traditionele rol van aannemer daar niet meer bij paste. We moesten veranderen, ontwikkelen, verder kijken dan vandaag en morgen. Want is er wel een later als we zo doorgaan? Nee, luidt het antwoord. Onze generatie mag dan de veroorzaker zijn, wij zijn tegelijk de laatste generatie die er gelukkig nog wat aan kan doen. Die de toekomst kan veranderen.

Bouwen aan de toekomst

De afgelopen jaren hebben wij volop gebouwd aan ruimte voor een beter leven. Waaronder bijzondere en innovatieve projecten, zoals de Loskade in Groningen. In dit living lab komen al onze stappen op het gebied van afval- en CO2-reductie, circulariteit en energiezuinig leven samen. Met de Loskade anticiperen we op veranderende gebruikerswensen zoals compact, betaalbaar en zelfvoorzienend leven. De wijk bestaat uit veertien circulaire en remontabele Fijn Wonen woningen en 32 studios. Hier kunnen we, samen met tijdelijke bewoners al vandaag het wonen van (over)morgen zien en voelen. We hebben inmiddelsruim vijfhonderd toekomstbestendige Fijn Wonen-woningen afgeleverd. Woningen die er uitzien als ‘gewone’ huizen. Behalve dat ze NOM ready zijn,  volledig remontabel, circulair en – waar nodig – aardbevingsbestendig, zijn ze bovenal betaalbaar en klaar voor de toekomst! Onze Fijn Wonen-woningen maken we in onze eigen fabrieken. We produceren (bijna) alles zelf. Hierdoor kunnen we snel en zeker leveren en een hoge kwaliteit borgen. Behalve snel kunnen we ook veel leveren, niet onbelangrijk in deze tijd met een enorme woonopgave. Daarnaast zijn er initiatieven te noemen zoals Fijn Leren,  Fijn Zorgen of de ontwikkeling van een zorgunit aan huis.

Meer dan bouwen