Marcelino voor één dag de Baas in Arnhem

Algemeen

Leren

Arnhem

17:02

01-06-2023

Worden opgehaald en thuisgebracht, ontbijten in bioscoop Pathé, een ontwerp maken voor een verbouwing aan de Groningensingel in Arnhem, een MT-vergadering bijwonen én een bezoek aan bouwproject Geitenkamp. Een dag vol indrukken voor Marcelino, leerling op de ISK-afdeling van ’t Venster, maar op 1 juni een hele dag de baas bij Van Wijnen, vestiging Arnhem.

De baas van morgen: vergroten kansengelijkheid op de arbeidsmarkt

Onder de noemer De Baas van Morgen, een initiatief van JINC, worden schoolgaande jongeren gekoppeld aan directeuren, bazen en CEO’s uit het bedrijfsleven. Samen brengen ze een werkdag door, waarbij de leerling voor één dag de baas is. Zo ervaren ze hoe het op de bedrijfsvloer gaat. Ze doen nuttige ervaring op voor later, krijgen een extra zelfvertrouwen boost, verbreden hun horizon én vergroten ook nog eens hun netwerk. Zaken die hun toekomstig succes op de arbeidsmarkt vergroot.  

Marcelino

Leerling ISK- afdeling van ’t Venster

‘Mijn vader en broer werken allebei in de bouw, dat lijkt mij ook wel wat. Vandaag mocht ik met directeuren Harry en Fabian en meelopen en heb veel verschillende mensen en functies in de bouwwereld leren kennen. Ik kan niet wachten om thuis te vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt vandaag’.

Fabian Bovenlander

Vestigingsdirecteur, Van Wijnen Arnhem

“Wat een inspirerende dag was het! Wij hebben Marcelino een goede inkijk kunnen geven in de ontwikkel- en bouwwereld, waarbij hij ook nog eens vaardigheden en kennis heeft opgedaan die hij in de toekomst goed kan gebruiken. En wij hebben andersom veel van Marcelino geleerd. Hoe verdienen jullie eigenlijk je geld? Gebruiken jullie ChatGPT? Hoe bouwen jullie over 20 jaar? Kortom: ook wij zijn vandaag echt aan het denken gezet.”

Meer lezen over onze vestiging in Arnhem?