Met trots tweemaal tweede bij Heuvelinkprijs 2022

Algemeen

Wonen

Zorg

Arnhem

16:01

07-10-2022

In het monumentale decor van de net gerestaureerde Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem vond op 6 oktober de 19e editie van de Nacht van de Architectuur plaats. Zeven recent opgeleverde Arnhemse nieuwbouwprojecten waren genomineerd voor de Heuvelinkprijs. Dit is een tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw. Het project Elderburen, ontworpen door OostWest Architecten en ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling werd geprezen vanwege de maatschappelijke waarde en behaalde hiermee een trotse tweede plaats voor zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs.

Samen met OostWest Architecten en Portaal zijn wij trots op dit mooie resultaat. Uit het juryrapport:

‘het gebouw is zo ontworpen dat ontmoeting en gemeenschapszin worden gestimuleerd; dankzij de vele zichtlijnen, de grote ramen in het trappenhuis en ruime doorgangsroutes kunnen bewoners letterlijk en figuurlijk oog voor elkaar hebben. Elderburen is een aanjager voor een betere sociale structuur in de wijk. Het is een eyeopener en hopelijk het startschot voor soortgelijke projecten.’

Deze analyse sluit volledig aan op het thema van de Nacht van de Architectuur waarin in de lezingen veel aandacht was voor de sociale aspecten van ruimtelijke opgaves.

Het appartementencomplex ‘Turfstraat’, ontworpen door LEVS Architecten in opdracht van Stadswaarde, kwam als winnaar uit de bus. Een particuliere nieuwbouwwoning aan de Turfstraat 27, ontworpen door JCRARCHITECTEN, ontving de publieksprijs.