Metamorfose Station Ede-Wageningen in volle gang

Geen categorie

Ede

13:16

07-04-2021

In samenwerking met gemeente Ede en NS Stations vernieuwt ProRail het station van Ede-Wageningen. Aannemerscombinatie EdesPoort, bestaande uit VolkerWessels Infrastructuur (Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail) en Van Wijnen vestiging Arnhem, voert in opdracht van ProRail de werkzaamheden uit. Het project betreft de vernieuwing van het stationsgebouw, twee nieuwe perrontunnels, een nieuwe perronkap, een langzaamverkeersbrug en de vernieuwing van de spoorinfra in het stationsgebied.

De eerste mijlpalen

Tijdens de ’24-daagse’ treinvrije periode (TVP) in augustus dit jaar heeft aannemerscombinatie EdesPoort over een afstand van circa drie kilometer nieuwe, duurzame en gewijzigde sporen, wissels, seinen en bovenleidingen gebouwd. Ook zijn bestaande perrons gewijzigd en zijn de toekomstige fundamenten ten behoeve van de nieuwe perronkap gerealiseerd.en werd er een nieuw perron aangelegd. De kap van het gebouw op het middenperron en de oude kiosk zijn gesloopt. Ook de nieuwe reizigerstunnel, de Oosttunnel, werd succesvol ingeschoven. Begin oktober werden drie liftschachten voor het nieuwe station in de perrons gehesen. De liftschachten zijn gebouwd op de bouwterreinen aan de noord- en zuidzijde van de nieuwe reizigerstunnel. Verder is er gestart met de bouw van het nieuwe stationsgebouw. Peter Derksen, projectleider bij Van Wijnen Arnhem, vertelt: “binnen aannemerscombinatie EdesPoort richt Van Wijnen zich op de bouwkundige elementen, VolkerRail voert de rail-gerelateerde werkzaamheden uit en Van Hattum en Blankevoort is verantwoordelijk voor de civiele scope. Het is een omvangrijke metamorfose waar goede afstemming, planning en voorbereiding met elkaar essentieel is. Daarin weten we elkaar goed te vinden. We werken als team samen aan een geheel nieuw en modern station Ede-Wageningen, waar prettig reizen en verblijven voorop staat”

Wil je updates ontvangen van alle werkzaamheden rondom het nieuwe station? In de app Spoorzone Ede vind je onder andere beeldmateriaal, informatie over de planning en mogelijk hinder als gevolg van de werkzaamheden.