Mijlpaal in renovatie 267 appartementen Duivenwal Veenendaal bereikt

Wonen

Eibergen

Veenendaal

15:27

02-06-2022

In Veenendaal renoveert bouwcombinatie Van Wijnen-Trebbe aan de Duivenwal 267 seniorenappartementen in opdracht van Patrimonium woonservice. Na een bouwtijd van acht maanden is een belangrijke mijlpaal bereikt, inmiddels is de helft van de appartementen klaar voor de toekomst. Mijlpalen zijn er om samen stil te staan bij het werk dat al is verzet en voorzichtig vooruit te blikken naar het komende eindresultaat. Ruud Eberwijn, gebiedsregisseur bij Patrimonium , Mark Bokdam, bedrijfsleider bij Van Wijnen Eibergen en Eric van der Ploeg, adjunct-directeur bij Trebbe markeerden, onder toeziend oog van de bewonerasadviesgroep en het uitvoeringsteam, deze mijlpaal met het hijsen van de Duivenwal-vlag. Deze nieuwe vlag staat symbool voor een toekomstbestendig Duivenwal waar bewoners fijn, veilig en comfortabel kunnen wonen.

Een toekomstbestendig en comfortabel Duivenwal

In september vorig jaar werd gestart met de grootschalige renovatie van de seniorenappartementen. Patrimonium woonservice investeert maar liefst 21 miljoen euro in de vernieuwing en verduurzaming van de woningen. Na de werkzaamheden beschikken de woningen over meer wooncomfort, een gezonder binnenklimaat en zijn de woningen beter betaalbaar en veiliger. De vernieuwing van het sanitair, vervanging van keukens ouder dan tien jaar en het verbeteren van de brandveiligheid moeten het wooncomfort en de veiligheid verhogen. Ook worden er diverse verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd. Dit moet zorgen voor een lager verbruik van energie, waardoor bewoners hun energielasten zien dalen. “Die verduurzaming is een belangrijk onderdeel van de renovatie”, zegt Ruud Eberwijn, die als gebiedsregisseur van Patrimonium nauw bij het project betrokken is. “We brengen alle 267 woningen van energielabel E naar label B.”

Met aandacht voor de bewoners

In Duivenwal wonen bewoners met een gemiddelde leeftijd van tachtig jaar. Bouwcombinatie Van Wijnen-Trebbe voert de werkzaamheden met veel aandacht voor de bewoners uit. Hiervoor heeft de bouwcombinatie twee bewonersbegeleiders ingezet. Zij ondersteunen de bewoners voor, tijdens en na de renovatie. Ruud Eberwijn is zeer te spreken over de samenwerking met de bewonersbegeleiders. “Tijdens de renovatie van hun appartement moeten de bewoners tijdelijk verhuizen. Dat is natuurlijk niet niks. De bewoners zijn onze eerste zorg en we vinden het heel belangrijk dat zij zo min mogelijk overlast ervaren. De inzet van ervaren bewonersbegeleiders helpt daar enorm bij.”

Eric van der Ploeg, adjunct-directeur bij Trebbe is trots op het werk dat tot nu toe is verzet. “Renovaties als deze zijn ingrijpend voor de bewoners en de woningcorporatie en bewerkelijk voor het uitvoeringsteam. Het is geweldig om te zien dat door in te zetten op samenwerking en gedegen begeleiding de werkzaamheden hier vlekkeloos verlopen. Petje af voor Patrimonium, de bewoners, het uitvoeringsteam en de geweldige vakmensen hier op de bouw. Op naar de oplevering!”

Planning

De 267 appartementen zijn verdeeld over twee complexen. De renovatie van het eerste appartementencomplex — Duivenwal I — is op 15 september jl. van start gegaan en loopt volgens planning, zodat we voor de zomer kunnen opleveren. “Na de zomervakantie starten we met de renovatie van het tweede complex”, vertelt Mark Bokdam, bedrijfsleider bij Van Wijnen. “Aan het einde van dit jaar voldoen ook deze woningen aan de eisen van deze tijd en kunnen de appartementencomplexen weer zeker 40 jaar mee.”

Meer informatie is te vinden op www.duivenwal.nl.