Minister de Jonge bij start bouw Westerdreefkwartier Nieuw-Vennep

Wonen

Woningcorporatie

Amsterdam

Harderwijk

Nieuw-Vennep

19:04

21-02-2022

Vandaag is Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, aanwezig geweest bij de start bouw van het project Westerdreefkwartier in Nieuw-Vennep. Het project maakt deel uit van het masterplan Pionier-Bolsterrein. Dit gebied verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied.

Van Wijnen is de projectontwikkelaar en bouwer van Westerdreefkwartier. Frank Klomp, directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen deelde een toelichting over het plan met de minister. “Als eerste initiatiefnemer realiseren wij straks 96 koopwoningen en 40 sociale huurwoningen, inclusief parkeergarage in dit transformatiegebied. Hiermee leveren wij, samen met Ymere, een belangrijke bijdrage aan de grote vraag naar woningen in de Gemeente Haarlemmermeer.” vertelt Klomp. De koopwoningen zijn reeds verkocht.

Om veel betaalbare woningen te kunnen bouwen, heeft de gemeente extra geld van het Rijk gekregen. “Zonder dat extra geld kunnen we niet zoveel betaalbare woningen bouwen”, benadrukt Nobel. “En juist daar is nu een grote behoefte.” De minister kon dat alleen maar beamen.

Het werkbezoek werd afgesloten bij Wilma Wonen, die ook een belangrijke bijdrage zal leveren aan de realisatie van de woningen. Daar werd de minister bijgepraat over de verdere ambities van de gemeente Haarlemmermeer.