Minister Kajsa Ollongren bezoekt bouwplaats Soesterberg-Noord

Woensdagmiddag 3 april bezocht minister Kajsa Ollongren het bedrijventerrein Soesterberg-Noord. Wij transformeren het voormalige bedrijventerrein tot woongebied en realiseren hier 154 woningen aan het natuurpark Vliegveld Soesterberg.

minister-kajsa-ollongren-bezoekt-bouwplaats-soesterberg-noord

Dit woningbouwproject is na een periode van intensieve samenwerking tussen ministerie, gemeente Soest, omwonenden en ondernemers tot realisatie gekomen dankzij de Crisis- en herstelwet. De minister ging in gesprek met omwonenden, ondernemers en de betrokken partijen om te ervaren hoe de wet in de praktijk uitpakt.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is vol lof over het nieuwbouwproject in Soesterberg. “Dit is een voorbeeld hoe we er voor kunnen zorgen dat institutionele beleggers meer kunnen investeren in het middensegment van de woningmarkt.”

In gesprek met de minister vroegen we de overheid aanjager te zijn om samen met de bouwsector ambitieuzere doelen te stellen die innovaties stimuleren. Waardoor er sneller, beter en betaalbaarder gebouwd en verduurzaamd kan worden.

“In Soesterberg laten we met Smink Infra zien dat we snel, duurzaam en betaalbaar kunnen bouwen”, zegt commercieel manager Henk Bakker van Van Wijnen. “Dat is precies wat de overheid wil. Dus laten we elkaar de hand reiken om dat op veel meer plaatsen mogelijk te maken.”

Het bezoek was een openbare gelegenheid waar ook inwoners uit Soest voor waren uitgenodigd. Vanuit het reuzenrad had men een prachtig uitzicht over het natuurpark en de bouwplaats.

Meer dan bouwen