Niet bang voor BENG-woningen in Amsterdam

niet-bang-voor-beng-woningen-in-amsterdam

Aan de overkant van de straat, op het schoolplein van de Amsterdamse basisschool De Vijf Sterren, vertelt schooldirectrice Thea Michel hoe ze opzag tegen de bouw. Omdat ze vreesde voor herrie en overlast. Was ze bang voor de nieuwe BENG-woningen? 

Tegenover basisschool  De Vijf Sterren bouwen wij namelijk voor huurders van Rochdale 43 sociale huurwoningen. De Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) zijn klaar voor de toekomst. De bewoners krijgen een comfortabel thuis, aan een grote binnentuin, op een prachtige plek in Amsterdam Noord. En een basisschool op loopafstand. Ideaal voor ouders met kinderen.

Wat er komt kijken bij het realiseren van BENG woningen komt ook aan bod in onderstaande video.

“We werden zelfs uitgenodigd om te komen kijken”

Tevreden kijkt Thea Michel terug op een leuke samenwerking. “De overlast viel enorm mee. We werden goed op de hoogte gehouden, dat vond ik erg belangrijk. We werden zelfs uitgenodigd om te komen kijken.” vertelt ze. Voor de schoolkinderen een bijzondere en leerzame belevenis. Zij hebben een mooie bijdrage geleverd aan de bouwplaats. Wil je weten welke? Bekijk onderstaande video.

Toekomstbestendig wonen in BENG-woningen

In de regio Amsterdam werken we op meerdere locaties voor Rochdale. Op al deze plekken werken we aan betaalbaar en toekomstbestendig wonen. Bij dit project gaat het om de nieuwbouw van 43 huurwoningen volgens de BENG eisen. Maar we verduurzamen ook bestaande woningen. Ruim 5.500 woningen gaan van energielabel F of G naar label B. Meer over dit project lees je hier.

Meer dan bouwen