Nieuwbouw jongerenhuisvesting De Woldring in Groningen

Er is groeiende behoefte aan jongerenhuisvesting in Groningen. Met de bouw van 435 appartementen op de “Woldring Locatie” wordt de stad verrijkt met een groot aantal nieuwe woningen voor jongeren. Om dat vanuit de gemeente te ondersteunen gaf wethouder Roeland van der Schaaf vandaag het startsein voor de nieuwbouw. Marcel Riegman, directeur Woldring United: “Vanwege de enorme vraag naar kwalitatief hoogwaardige woonruimte in Groningen verwachten wij dat we de woonruimtes in zeer korte tijd verhuurd hebben.”

nieuwbouw-jongerenhuisvesting-de-woldring-in-groningen

Door het onthullen van het bouwbord gaf wethouder Roeland van der Schaaf op vrijdag 12 januari het startsein voor de nieuwbouw van de jongerenhuisvesting op “de Woldring Locatie’’ aan de Friesestraatweg. Het gebouw wordt door Van Wijnen en ITBB gebouwd in opdracht van Woldring United BV en omvat 435 appartementen met commerciële ruimten op de begane vloer. De betrokken partijen overhandigden tijdens de starthandeling tevens een cheque van € 10.000,- aan de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.

Woldring Locatie

Marcel Riegman, directeur Woldring United BV: “Wij zijn blij dat na jaren voorbereiding het startsein is gegeven voor de bouw van de jongerenhuisvesting. De oude gebouwen zijn gesloopt en de grond is bouwrijp gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om nu het startsein te geven voor de bouw. In maart 2018 gaan de eerste palen de grond in voor de nieuwbouw en de verwachting is dat het gebouw in juli 2019 wordt opgeleverd.

Naast hoogwaardige jongerenappartementen komen er verschillende commerciële ruimten. Tevens komt er voor de bewoners een fitnesscentrum. Ons hoofdkantoor wordt ook in het gebouw gevestigd. Het gebouw krijgt 15 bouwlagen en heeft een maximale hoogte van 50 meter. Als Gronings bedrijf dat sinds 1911 in Groningen is gevestigd, kijken wij met gepaste trots uit om dit mooie project te realiseren in onze eigen Stad.”

Groeiende behoefte aan jongerenhuisvesting

Er is groeiende behoefte aan jongerenhuisvesting in Groningen. Met de bouw op de “Woldring Locatie” wordt de stad verrijkt met een groot aantal nieuwe woningen voor jongeren. Om dat vanuit de gemeente te ondersteunen gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de nieuwbouw. Riegman: “Vanwege de enorme vraag naar kwalitatief hoogwaardige woonruimte in Groningen verwachten wij dat we de woonruimtes in zeer korte tijd verhuurd hebben.”

Cheque van € 10.000,- voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG ontving vrijdag van de betrokken partijen een cheque ter waarde van € 10.000,-. Marcel Riegman: “Wij vinden maatschappelijk ondernemen erg belangrijk. Samen met Van Wijnen en ITBB willen we graag een lokale stichting ondersteunen. De keuze voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG was erg snel gemaakt, vanwege het fantastische werk wat deze stichting verricht om het leven van kinderen in het ziekenhuis aangenamer te maken.” 

Meer dan bouwen