Nieuwbouw Kade 05 officieel bekrachtigd door gemeente Harderwijk en Van Wijnen

Wonen

Harderwijk

10:00

11-07-2022

Donderdag 7 juli is de overeenkomst tussen de gemeente Harderwijk en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden officieel bekrachtigd met een feestelijk moment op de locatie. Vertegenwoordigers van de gemeente en Van Wijnen werden, na een korte vaartocht door het Waterfront, afgezet op het eiland waar straks de industriële stadswoningen en appartementen van het project Kade 05 gebouwd worden.

Feestelijke handeling
Met het plaatsen van een handtekening door de aanwezigen op een toepasselijke steigerhouten plank, is de samenwerking tussen de gemeente Harderwijk en Van Wijnen vastgelegd. ‘In het voortraject om tot dit nieuwbouwproject te komen is er veelvuldig overlegd met de gemeente over bijvoorbeeld het bijzondere ontwerp, de duurzaamheid van het project, de planning, de vergunningverlening en het bouwrijp maken van de locatie.

Prettige samenwerking
“De onderlinge samenwerking bepaalt hierbij altijd of dit soepel verloopt en wij zijn bijzonder blij met de plezierige contacten bij de gemeente Harderwijk”, aldus Maarten Reeze, adjunct-directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen. Ook de gemeente, bij monde van directeur Marleen Bijker, stelt de samenwerking op prijs. ”Deze kadewoningen zijn nieuw voor Harderwijk en daardoor zijn we best tegen wat hobbels aangelopen. Door creativiteit aan beide kanten en de wil eruit te komen is het gelukt dit mooie plan samen te maken.”

Door de gemeente en van Wijnen wordt al hard gewerkt aan de ontwikkeling van appartementen langs de N302. In deze twee gebouwen wordt vooral betaalbaar bouwprogramma gebouwd. De gemeente werkt ook aan de vervolgfases in Waterfront, waarbij momenteel de selectie van het beste plan voor deelgebied 6, het nog braakliggende terrein tussen de eilanden en de molen, actueel is.

Over Kade 05
Op het eiland van Kade 05 worden 38 stadswoningen en 28 appartementen rondom een sfeervol binnenhof gebouwd. Bijzonder is de ligging direct aan het water. Veel woningen en de appartementen op de begane grond hebben daarom de unieke mogelijkheid om een bootje aan het eigen terras aan te leggen. Het binnenhof wordt sfeervol ingericht met pergola’s die een groene begroeiing krijgen, een wadi en diverse inheemse bomen en planten. De architectuur is geïnspireerd op de oude pakhuizen waarbij er vrijwel geen woning of appartement hetzelfde is.

Recent is de verkoop gestart en alle woningen en appartementen staan inmiddels onder optie.