Nieuwbouw Kolkakkerbuurt Ede van start

Wonen

Woningcorporatie

Arnhem

Ede

13:55

22-06-2021

Bouwbedrijven Koopmans Bouwgroep en Van Wijnen zijn in opdracht van woningcorporatie Woonstede gestart met de nieuwbouw in de Edese Kolkakkerbuurt. Op dinsdag 22 juni gaven Marian Teer [directeur Woonstede], Roel Wijlens [directeur Koopmans Bouw] en Harry Dijkstra [directeur Van Wijnen Arnhem] het officiële startsein. Dat gebeurde met het leggen van een vloerplaat.

Het plan

De Kolkakkerbuurt transformeert in meerdere fases tot een tuindorp van deze tijd.Eerder renoveerde Woonstede50 historische woningen en sloopte ze de eerste 68 woningen in de wijk. Nu is er gestart met de volgende fase; de nieuwbouw van de eerste 85 woningen welke gebouwd worden door Koopmans en Van Wijnen. Marian Teer, directeur Woonstede, is verheugd over de start:’ Heel mooi dat de plannen, die we samen met de bewonerscommissie Kolkakker hebben bedacht, nu echt tot uitvoering komen en dat we kunnen zien hoe mooi de nieuwbouw aansluit bij de gerenoveerde woningen. Ik verheug me erop!’ In totaal realiseert Woonstede 155 nieuwe woningen in de Kolkakkerbuurt.

Type woningen

Het stedenbouwkundig plan Kolkakkerbuurt kent drie type woningen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep realiseert in deze fase 45 eengezinswoningen en 10 levensloopbestendige woningen aan de Brinkweg, Den Brink, Talmalaan en Klaprooslaan. Van Wijnen bouwt gelijktijdig 25 appartementen aan de Kolkakkerweg en Brinkweg. Ook bouwt van Wijnen 5 eengezinswoningen aan de Kolkakkerweg. De laatste oplevering hiervan vindt, naar verwachting, begin 2022 plaats. Waarna de aannemers vervolgens starten met de bouw van de overige 56 woningen en 14 appartementen.

Huurders die terug keren naar de wijk hebben onlangs als eerste hun keuze kenbaar gemaakt.  De overige beschikbare woningen biedt Woonstede aan via het reguliere woonruimteverdeelsysteem Huiswaarts.nu.

Bekijk hier meer nieuws en projecten van onze vestiging in Arnhem