Nieuwbouwproject Apollo brengt leven in de brouwerij

Geen categorie

Nieuws

Echt

15:01

28-06-2024

Op de plek van de bekende zaal Apollo en café Stoba in Echt komen 30 stijlvolle huurappartementen en 7 stadswoningen voor het verkoopsegment. 27 juni werd het startschot gegeven door gemeente Echt-Susteren, Woningcorporatie Nester en Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid.

Wethouders Geert Frische en Kim Leurs van gemeente Echt-Susteren gaven 27 juni de klap op de eerste heipaal, op de plek waar ooit gedanst werd in zaal Apollo. Daarmee gaven ze het officiële startschot voor de start van de bouw. Dit bijzondere project, gelegen in een geliefd stukje Echt, brengt nieuw leven na jaren van leegstand. Tussen de Bovenste straat, Hofakker en Edith Steinstraat verrijzen moderne appartementen en stadswoningen met een groen hart en een knipoog naar het verleden. Een onderdoorgang onder het appartementencomplex verbindt voetgangers en fietsers vanaf de Edith Steinstraat met de Bovenste straat, passend bij de historische poorten en steegjes.

Artistieke Impressie Apollo

Diverse woningen

De 30 levensloopbestendige middenhuurappartementen hebben een oppervlakte van circa 75m², 2 slaapkamers en een overdekt balkon. De keuken wordt voorzien van inbouwapparatuur zoals vaatwasser, combimagnetron en koelkast. Elk appartement krijgt een inpandige berging en een gemeenschappelijke fietsberging op de begane grond. Voor elk appartement is het mogelijk om een parkeerplaats te huren in de buurt of op het achtergelegen parkeerterrein. De appartementen beschikken over lage woonlasten; het energielabel is A++. De huurprijs komt op ongeveer €985 te liggen.

Naast de appartementen worden er ook 7 stadswoningen gebouwd. Vier eigentijdse moderne stadswoningen aan de Hofakker en drie woningen aan de Bovenste straat met passende architectuur. Alle woningen hebben drie verdiepingen, een achtertuin en een bergingsruimte, evenals een parkeerplaats op het binnenterrein. De 4 woningen aan de Hofakker worden naar verwachting in het voorjaar van 2025 opgeleverd, terwijl de bouw van het appartementencomplex en de 3 woningen aan de Bovenste straat tot de herfst van 2025 zal duren. Daarna worden de groenvoorzieningen en het parkeerterrein aangelegd, zodat de nieuwe bewoners hun woningen kunnen betrekken.

Vogelvlucht foto Apollo