Nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg telt ruim 227 koop- en sociale huurwoningen

Wonen

Elburg

Harderwijk

15:19

27-01-2020

Elburg krijgt er een compleet nieuwe woonwijk bijOp de grote uitbreidingslocatie aan de noordoostkant van Elburg verrijst de komende jaren De Dijkjes. Hier worden in totaal 227 woningen gebouwd waar kopers en huurders hun nieuwe thuis zullen vinden. De gemeente Elburg is blij met de nieuwe woningen maar bekent dat het nog niet genoeg is om iedereen in Elburg aan een huis te helpen.

Zaterdag 25 januari waren de kopers van de eerste fase uitgenodigd voor een Meet and Greet op de bouwplaats. In nagebouwde historische sfeer werd het ‘verhaal van De Dijkjes’ verteld door de stadsomroeper van Elburg. Twee lakeien zongen met de kopers het buurtlied van De Dijkjes en nodigden wethouder Sneevliet, Monique Govers van Omnia Wonen en Anno van der Werf van Van Wijnen Harderwijk uit om de nieuwe wijk in te luiden met een oorverdovend kanonschot.

137 koopwoningen en 90 Fijn Wonen huurwoningen

De Dijkjes is met de gemeente Elburg ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling en omvat koop- en huurwoningen. De bouw van de koopwoningen neemt Van Wijnen Harderwijk voor haar rekening en de huurwoningen die Omnia Wonen afneemt realiseert Fijn Wonen.

De belangstelling is groot, zo bleek bij de verkoop van de eerste fase koopwoningen en kavels. Binnen iets meer dan een maand werden alle woningen en bijna alle kavels in deze eerste fase al verkocht. De bouwwerkzaamheden zijn in 2019 gestart. De huurders kunnen binnenkort al hun nieuwe woning betrekken, terwijl de koopwoningen waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd worden. De verkoop van fase II in De Dijkjes gaat naar verwachting half februari van start. Belangstellenden voor de koopwoningen vinden op de website www.dedijkjeselburg.nl meer informatie.