Nieuwe bewoners Parkwijk worden welkom geheten

Wonen

Lelystad

08:58

29-03-2021

Afgelopen vrijdag werden de nieuwste bewoners van Parkwijk, Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink, welkom geheten in Lelystad door wethouder Adam Elzakalai. Zij kregen naast de sleutel van hun nieuwe patiowoning ook een typisch Lelystads pakketje met producten uit de regio. Het stel woont straks in een jonge nieuwbouwwijk op loopafstand van het Stadshart van Lelystad.

Nog geen jaar geleden kregen de allereerste bewoners van Parkwijk de sleutel van hun nieuwbouwwoning. In de tussentijd is de jonge Lelystadse woonwijk gegroeid naar 53 gevarieerde woningen waarvan vandaag en gisteren zes nieuwe levensloopgeschikte patiowoningen zijn opgeleverd. Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink zijn de trotse eigenaar van een van deze patiowoningen. ‘Hiervoor woonden we dicht bij het centrum van Almere. We vinden het heerlijk dat we in Parkwijk ook zo centraal wonen,’ vertelt Jannie Meijerink.

Oplossing voor woningtekort

Voormalig wethouder Wonen, Adam Elzakalai, overhandigde de nieuwe Lelystedelingen een pakketje met producten uit de regio. ‘Lelystad biedt mensen als Joop en Jannie de kans op wonen in een stad die zich door haar groene setting  presenteert als Hoofdstad van de nieuwe natuur en alles heeft aan stedelijke voorzieningen wat een stad aantrekkelijk maakt. Lelystad heeft de ruimte om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland en staat voor een uitdagende woningbouwopgave. Die kunnen wij realiseren met voldoende variatie in woningtypen, woonomgeving en prijsklassen,” aldus de wethouder.

De wethouder vervolgt: “Met Parkwijk kiezen mensen voor wonen nabij het stadshart dat zich – zeker na corona –  ontwikkelt tot een bruisende omgeving met winkels, horeca, stadhuis, NS-station, ziekenhuis, theater en andere cultuur- en zorgvoorzieningen. Ik feliciteer de nieuwe bewoners van Parkwijk van harte met hun keuze en wens bouwer en ontwikkelaar Van Wijnen succes bij de realisering van de volgende fase van Parkwijk.”

130 nieuwbouwwoningen

In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen ongeveer 130 woningen in Parkwijk. De wijk staat betekend als een autoluwe buurt met hofjes en slenterstraatjes. Parkwijk kent een grote variatie aan woningen en een divers straatbeeld. Dit laatste wordt grotendeels bepaald door de bewoners zelf. Zo ontwerpen de kopers van de zogeheten Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO) woningen samen met een architect hun huis naar eigen wens.