Nieuwe huisvesting voor Cordaan

Wonen

Zorg

Amsterdam

Lelystad

13:40

08-11-2022

Werken aan langdurige zorg in Amsterdam

Als één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam wil Cordaan verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van langdurige zorg in de stad. Van Wijnen Lelystad werkt voor Cordaan aan twee mooie projecten in Amsterdam; nieuwbouw aan de Beemsterstraat en een grootschalige renovatie aan de Sleeuwijkstraat.

Nieuwbouw woonzorglocatie

Aan de Beemsterstraat realiseren we een modern woonzorggebouw. De nieuwe locatie biedt plek aan 27 volwassenen met een licht verstandelijke beperking. In het woonzorggebouw komen 27 woonruimtes en diverse gezamenlijke ruimtes.

Bent u op zoek naar een partner voor uw woonzorgopgave?

Neem contact op met Michiel Terpstra, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad

Renovatie tot moderne woonzorglocatie

Naast nieuwbouw werken we aan een grootschalige renovatie voor Cordaan. Aan de Sleeuwijkstraat creëren we twee gezinshuizen en zeven appartementen voor moeders met een licht verstandelijke beperking.

Het gebouw krijgt een totaal nieuwe indeling en wordt omgetoverd tot een moderne woonzorglocatie. Aan de kopse kanten van het gebouw komen twee gezinshuizen met zes en zeven slaapkamers en twee badkamers. In het midden van het gebouw realiseren we zeven appartementen met elk twee slaapkamers en een zelfstandige badkamer en keuken voor moeders met een licht verstandelijke beperking. Op de tweede en derde verdieping van de woontoren komen kantoren voor zorgmedewerkers van Cordaan.

Doordat de gevel wordt opgeknapt, krijgt het gebouw weer een frisse uitstaling. Op het dak worden zonnepanelen en nieuwe installaties aangebracht.