Nieuwe studentenhuisvesting ‘Op Dreef’ als landmark in Utrecht Overvecht

Van Wijnen en IC Netherlands mogen in Utrecht aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van een markant studentencomplex. Dat werd vandaag bekend gemaakt op de PROVADA waar wethouder Kees Geldof de bedrijven feliciteerden met het winnen van de tender.

nieuwe-studentenhuisvesting-op-dreef-als-landmark-in-utrecht-overvecht

Belangrijke ontwikkeling voor Utrecht Overvecht
“Omdat er veel vraag is naar studentenwoningen is dit een belangrijke ontwikkeling voor Overvecht, vlakbij het winkelcentrum Overvecht. Maar ook qua kwaliteit en uitstraling is het een bijzonder project, met het hoogteaccent aan de Brailledreef. Dat gaat er mooi uitzien”, aldus wethouder Geldof. Gemeente Utrecht is blij met de toekomstige nieuwe buren.

Een duurzame en levendige plek
Het nieuwe studentencomplex ‘Op Dreef’, waar het zogenaamde ‘Healthy Urban Living’ vorm moet krijgen, komt op het kruispunt van de stedelijke NPD-strook en de groene zone richting de Watertoren in de Utrechtse wijk Overvecht. TEAM V Architectuur ontwierp het markante gebouw, dat wordt voorzien van de laatste duurzame ontwikkelingen en groene binnen- en buitenruimten die uitnodigen tot een gezonde actieve en sociale leefstijl van de toekomstige bewoners. De vervlechting van stad en groen, Overvecht en Utrechtse binnenstad, student en wijkbewoner krijgt vorm in ‘Op Dreef’. Om samen te werken aan een gezond, sociaal en duurzaam Overvecht is interactie tussen buurtbewoners en ondernemers, studenten, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties van groot belang. Om dit te realiseren voorziet ‘Op Dreef’ in open en uitnodigende ruimten waar ‘verbinden, creëren en leren’ centraal staat.

629 nieuwe studentenwoningen
Op Dreef bestaat uit 629 studentenwoningen, waarvan 491 zelfstandige compacte appartementen van ca 22 m² met eigen faciliteiten, zoals douche, wc, keuken, eigen voordeur, 10 grotere studio’s van circa 55 m2, 20 woningen voor minder validen en 108 units gegroepeerd in woongroepen (6 per groep).

IC Netherlands, Van Wijnen en TEAM V Architectuur zijn, mede dankzij de input van Urban Sync en Fuse, blij met de voorlopige gunning en verwachten eind 2018 te kunnen starten met de realisatie van dit bijzondere studentencomplex.

Meer dan bouwen