Nieuwe vloer ijshockeyhal Thialf

Recreëren

Gorredijk

Heerenveen

12:50

30-06-2022


De ijsvloer van de ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen is aan vervanging toe. Naast dat de vloer zwaar verouderd was, kwamen er in het laatste seizoen lekkages om de hoek kijken, hierdoor ontstonden er zelfs wakken in het ijs. Tijd voor vervanging van de ijsvloer, waar zowel de topsporters als recreanten van IJshockeyclub UNIS Flyers gebruik van maken. De ijshockeyclub speelt op het hoogste niveau in Nederland. 

Dennis Damhuis, hoofd bedrijfsbureau van Van Wijnen Gorredijk, zit midden in het project:  “We realiseren dit prachtige project met een fantastisch team. In een relatief kort tijdsbestek realiseren we niet alleen een nieuwe vloer voor de ijshal, maar worden ook alle bestaande leidingen inclusief aansluitingen vernieuwd. In de nieuwe vloer komt zo’n achttien kilometer aan koelleidingen te liggen. Daarnaast komt er een nieuwe spelers- en scheidsrechtersbox en wordt de complete boarding vervangen. Half april zijn we met het project van start gegaan. Op 1 september gaat het schaatsseizoen weer van start en moet alles gereed zijn.”

Wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen en Jeroen van Balen, commercieel directeur Van Wijnen Gorredijk, stortten op 30 juni het beton voor de nieuwe vloer van de ijshockeyhal in Thialf.

Links: Jelle Zoetendal en Jeroen van Balen