Ondertekening verduurzamen 41 appartementen Sabangstraat Zwolle

Onderwijs

Zwolle

14:41

05-04-2022

Voor Openbaar Belang gaat Van Wijnen Zwolle 41 appartementen aan de Sabangstraat in Zwolle verduurzamen. Jolanda Comino directeur van Van Wijnen en Sjoerd Quint, directeur bestuurder van Openbaar Belang hebben vandaag hun handtekeningen onder het contract gezet.

Wat doen we aan duurzaamheid?

Op de bovenste verdieping worden de schuine daken geïsoleerd. Op de begane grond worden de vloeren geïsoleerd. Ook komen er nieuwe voordeuren en overal wordt HR++ glas aangebracht. Verder treffen we brandwerende voorzieningen.

Keuze voor bewoners

De bewoners kunnen kiezen om van het kookgas af te gaan. Kiest men daarvoor? Dan zorgen wij dat het gas wordt afgesloten. Dit scheelt de bewoner maandelijks ruim € 11 aan vastrecht. Ook het weghalen van de elektrische boiler scheelt de huurder geld. Daarvoor in de plaats komt een warmtepompboiler. Een andere keuze die we de bewoner voorleggen, is de kleur van het schilderwerk van de kozijnen, ramen en deuren.

Werkzaamheden

We richten deze week aan de Sabangstraat de bouwplaats in. Vanaf half april worden de werkzaamheden daadwerkelijk gestart. De bedoeling is dat de bewoners voor de winter met meer comfort kunnen genieten van hun woning.