Opening bordesroltrappen WTC Rotterdam

Geen categorie

Rotterdam

15:00

19-04-2021

In opdracht van Vastgoedmanager Cushman en Wakefield en World Trade Center (WTC) Rotterdam werkt Van Wijnen al langere tijd aan de revitalisatie en verduurzaming van WTC Rotterdam. Vorige week zijn de nieuwe bordesroltrappen van het entreegebied in gebruik genomen. Deze blikvangers zijn uniek in Nederland. Het zijn namelijk de allereerste roltrappen in de buitenlucht die zowel diagonaal als horizontaal verplaatsen.

Uitvoerder Sven van Hamelen legt uit: “De roltrappen zijn als het ware het eindproduct, maar hier is een heel traject aan vooraf gegaan. We hebben de bestaande roltrap gedemonteerd. Het gat dat hierdoor ontstond hebben we dicht gestort en afgewerkt met bestaande monumentale traptreden. Om het geheel constructief in orde te maken, hebben we een staalconstructie gemaakt. De roltrap is inmiddels in gebruik en daarmee hebben we een mooi onderdeel van het masterplan afgerond!”

De revitalisatie van het entreegebied maakt onderdeel uit van het grote masterplan waarmee WTC Rotterdam wordt klaargemaakt voor de toekomst. Naast de revitalisatie van het entreegebied heeft Van Wijnen meerdere verdiepingen getransformeerd, een op-topping van een verdieping gerealiseerd, gevelpuien vervangen en meegewerkt aan de realisatie van het Postillion Hotel.