Laatste woningen nieuwe duurzame wijk De Kleine Hortus in Groningen opgeleverd

08:48

09-07-2020

In de afgelopen jaren is de compleet nieuwe woonwijk De Kleine Hortus in Groningen verrezen. De laatste woningen van de nieuwe duurzame wijk zijn nu ook opgeleverd. Daarmee is de wijk voorlopig compleet. Het gaat om 14 nieuwe rij- en hoekwoningen van Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. Fijn Wonen staat voor betaalbaar, compleet, duurzaam, energiezuinig en gasloos wonen. Afgelopen week kregen de eerste bewoners de sleutel.

Woningconfigurator

De kopers van de 14 Fijn Wonen-woningen kregen de optie om zelf hun woning samenstellen in de 3D woningconfigurator van Fijn Wonen. Ze hadden de mogelijkheid om keuzes te maken in opties zoals uitbouw, energietoepassingen, kozijnen, garage, installaties, keuken- en badkamer afwerking.

Daarnaast deed Fijn Wonen een pilot met een hovenier, waarbij de achtertuinen van de woningen voor aflevering klaar waren. Driekwart van de kopers koos voor deze optie.

Een complete duurzame wijk

De woningen die afgelopen week door Fijn Wonen opgeleverd werden horen bij fase drie van de nieuwbouwwijk. De eerste twee fases van de Kleine Hortus zijn gerealiseerd door Van Wijnen Groningen. In de afgelopen jaren werden er voor fase één al 49 aardbevingsbestendige huurwoningen gebouwd, verdeeld over zeven woonblokken. Fase twee bestond uit 53 aardbevingsbestendige, gasloze en energiezuinige woningen, waarvan 37 rij- en hoekwoningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. Daarnaast werden er 7 vrije kavels aangeboden, waarop de bouw nog in volle gang is. De 14 rij- en hoekwoningen van Fijn Wonen maken De Kleine Hortus voorlopig compleet. De komende jaren zal Van Wijnen nog verder bouwen aan De Kleine Hortus.  

De Kleine Hortus

De Kleine Hortus is een jonge, kleinschalige en groene woonbuurt in de Groningse stadswijk Ulgersmaborg. Je vindt er een mix van (particuliere) huurwoningen en koopwoningen. Daarmee wordt ingespeeld op de behoefte aan nieuwe woningen in de stad. Of zoals de wethouder Roeland van der Schaaf het onder instemming van toehoorders verwoordde: ‘Iedereen weet hoe lastig het op dit moment is om een woning te vinden in Groningen.’

De Kleine Hortus in Groningen met gras
De Kleine Hortus in Groningen vooraanzicht